Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Τρίτωσε το κακό στη Λακωνία


Σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα έχουν καταγραφεί 3 απάνθρωπα περιστατικά φονικής επίθεσης δια πυροβολισμού εναντίων σκύλων στην Λακωνία.      
Το πρώτο περιστατικό έλαβε χωρα στις 08-12-2009 στο Βλαχιώτι- Σκάλα  Λακωνίας με τραγικό θύμα ένα αδέσποτο σκύλο που πυροβολήθηκε στο κεφάλι.      
Το δεύτερο περιστατικό στις 30-12-2009 στο δ/δ Αστερίου του δήμου Έλους Λακωνία άνανδρος πυροβόλησε κατοικίδιο, ο δράστης οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.      
Το τρίτο περιστατικό στις 03-01-2010 στην περιοχή του Βλαχιώτη,  59χρονος κυνηγός από τη Λάμπη Λακωνίας πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε αδέσποτο κυνηγόσκυλο, αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι της περιοχής, έχουν υποβάλει μήνυση αλλά ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί.    
Παραθέτω το άρθρο απο το site του ΕΚΠΑΖ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ  

Άνανδρος πυροβόλησε αδέσποτο σκυλί

Έχει τύχει σε όλους πολλές φορές, να αναρωτιόμαστε αν τελικά ζούμε μέσα σε μια κινηματογραφική ταινία και μάλιστα western. Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι θα αντικρύσει στην επόμενη στροφή. Πολλά περιστατικά μας κάνουν να νοιώθουμε ότι ανάμεσα μας υπάρχουν άνθρωποι που πυροβολούν ότι περπατάει, πετάει και ίσως και ότι κολυμπάει.
Μέσα στους «τυχερούς», ήταν και ο υπεύθυνος  του σταθμού  Α΄ Βοηθειών του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., στο Βλαχιώτι- Σκάλα  Λακωνίας, Χρήστος Μπέπης, και γράφω «τυχερούς», έχοντας στη σκέψη μου το περιστατικό που του συνέβη. Στις 08-12-2009 και ώρα  9.00 το βράδυ περίπου, ο υπεύθυνος του σταθμού  ενώ φρόντιζε τα ζώα του άκουσε σε κοντινό μέρος διπλό πυροβολισμό. Μεταβαίνοντας  στην συγκεκριμένη περιοχή αντίκρισε ένα αδέσποτο σκυλί το οποίο κάποιος είχε πυροβολήσει στο αριστερό μέρος του προσώπου αφαιρώντας ένα μικρό κομμάτι. Διαπίστωσε πως το  άτυχο ζώο  ήταν σε κακή κατάσταση και σαν πραγματικός άνθρωπος και εθελοντής του Ε.Κ.Π.Α.Ζ., το μετέφερε άμεσα σε κτηνιατρείο στην Σπάρτη, μήπως και το σώσει.
Το άτυχο ζώο εξέτασε ό κτηνίατρος Αθανάσιος Λέγος, που διαπίστωσε ότι η κατάσταση του ήταν πολύ κρίσιμη και δυστυχώς  μη αναστρέψιμη.
Τελικά το  ζώο οδηγήθηκε σε ευθανασία με την σύμφωνη γνώμη του γιατρού και του υπευθύνου του ΕΚΠΑΖ επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή και θα υπέφερε στην υπόλοιπη ζωή του. Αφού έγινε η ταφή του ζώου την επόμενη μέρα ο υπεύθυνος του σταθμού προσήλθε στο Α.Τ. Βλαχιώτη όπου και ενημέρωσε σχετικά τον  αξιωματικό υπηρεσίας για το παραπάνω περιστατικό. Στην ενημέρωσή του επίσης αναφέρθηκε και στα αυξημένα περιστατικά δηλητηριάσεων που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή.
Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. με την ευαισθησία που το διακρίνει στην περίθαλψη των αγρίων ζώων και όχι μόνο, στις  περιπτώσεις πυροβολημένων, καταδικάζει  αυτές τις ενέργειες και προσπαθεί μέσα από την ενημέρωση να ευαισθητοποιεί τους πολίτες ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.
Πάνω αριστερά τό πιστοποιητικό τού κτηνιάτρου.
Οι πυροβολισμοί εναντίον σκύλων συνεχίζονται...
Στις 30-12-2009 και γύρω στις 10 το βράδυ το παράρτημα Πελοποννήσου του ΕΚΠΑΖ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον κ. Θεόδωρο Αλεξάνδρου κάτοικο του δ/δ Αστερίου του δήμου Έλους Λακωνίας για παροχή βοήθειας σχετικά με το κατοικίδιό του το οποίο πυροβόλησε άγνωστος. Η συνδρομή του υπευθύνου της περιοχής άμεση και με αποτέλεσμα. Μετά από λίγη ώρα ο δράστης παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Βλαχιώτι Λακωνίας όπου και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του και οδηγήθηκε  στην δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία.
Μετά από πολύωρες έρευνες το ζώο δεν έχει βρεθεί και πιθανολογούμε ότι βρίσκεται κάπου τραυματισμένο γι αυτό παρακαλούμε όποιον το δει (είναι καφέ pitmpoul) να ενημερώσει αμέσως το αστυνομικό τμήμα Βλαχιώτι η το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων.
Σχετικά με το τρίτο περιστατικό πηγή της πληροφόρησης αποτελεί το άρθρο
Κυνηγός πυροβόλησε και σκότωσε έναν σκύλο!
του Μανώλη Βάια
για το Πρωτο ΘΕΜΑ Online

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More