Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Απελευθέρωσαν 50.000 γουνοφόρα ζώα!

Tα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή άγνωστοι απελευθέρωσαν από μονάδα στο Χιλιοδέντρι Καστοριάς περίπου 50.000 μινκ!
Ο Γιάννης Παγούνης, καταγόμενος από το Δρυόβουνο Κοζάνης και κάτοικος Καστοριάς, εκτροφέας των γουνοφόρων ζώων που απελευθερώθηκαν αναφέρει οτι στις 4.30 το πρωί της Παρασκευής ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία πως άγνωστοι, που υπολογίζονται σε αρκετά άτομα, άνοιξαν τη μονάδα και τα 18.000 περίπου κλουβιά, αφήνοντας ελεύθερα χιλιάδες ζώα. Θεωρείται πιθανόν πως οι άγνωστοι ανήκουν στην ίδια ομάδα που έχει προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις σε δυο ακόμη μονάδες εκτροφής βιζόν, η οποία, μάλιστα, είχε εκδώσει και σχετική ανακοίνωση. Να σημειωθεί πως από χθες το πρωί, ο ιδιοκτήτης της μονάδας, μαζί με δεκάδες φίλους και γνωστούς, αλλά και σχεδόν όλους τους εκτροφείς της ευρύτερης περιοχής, έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να μαζέψουν τα χιλιάδες ζώα, ελπίζοντας να συγκεντρώσουν τα μισά.
Πάντως, ιδιαίτερη προσοχή εφιστούν οι αρχές στους κατοίκους της περιοχής, καθώς τα ζώα είναι άγρια και υπάρχει κίνδυνος να δαγκώσουν. Συνιστάται στους κατοίκους να μην τα πλησιάζουν και να ειδοποιούν την αστυνομία ή την πυροσβεστική.

πηγή www.prlogos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More