Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010

Πόρτο Ράφτη: Πέταξαν κουτάβια σε πλαστική σακούλα

Mόλις χθες κάποιοι ενημέρωσαν για πεταμένα νεογέννητα κουτάβια στην περιοχή Πόρτο Ράφτη- Κουβαρά. Σήμερα, τα κουτάβια ήταν νεκρά.

7 κουταβάκια, ούτε 1 μηνός, που κάποιος υπάνθρωπος που δεν φρόντισε να στειρώσει τη σκυλίτσα του αποφάσισε να τα εγκαταλείψει σε πλαστική σακούλα, σε ερημική περιοχή.

Πόση όμως ευθύνη φέρουν και τα άτομα που είδαν αυτά τα μωρά και αρκέστηκαν να πουν ''δεν μπορώ να τα πάρω'' και ειδοποίησαν τους γνωστούς φιλόζωους που έχουν ήδη από 10 σκυλιά στο σπίτι τους να τα αναλάβουν; Μήπως γινόμαστε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα εφόσον δεν βοηθάμε τα ζώα που πετούν οι άλλοι;

Οι διαδικτυακοί τόποι έχουν βοήθησει πολύ να γνωστοποιούνται περιστατικά και κακοποιήσεις, όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε
με μια ανάρτηση να έρθει ξαφνικά η λύση αν δεν δράσουμε κ εμείς οι ίδιοι που βλέπουμε το ζώο!
Ολα τα σωματεία και οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι αναλαμβάνουν την πλειοψηφία των περιστατικών και οι άλλοι ''φιλόζωοι'' επαναπαύονται ότι θα βρεθεί αυτόματα η λύση.

Οταν βλέπετε ένα σκύλο χτυπημένο, κουτάβια ή γατάκια πάρτε τα άμεσα στο κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες. Φιλοξενήστε τα έστω 1 μέρα σπίτι σας και μετά δημοσιεύεστε την ιστορία τους κ τι βοήθεια χρειάζεστε. Ενα ζώο στο δρόμο κινδυνεύει κάθε λεπτό, όσες φωτογραφίες κ αν το βγάλατε κ όση βοήθεια κ αν ζητάτε απ΄τα sites.

πηγή www.adespoto.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More