Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Κρήτη: Πέταξαν ζωντανά κουτάβια στα σκουπίδια!

Ένας φιλόζωος που φροντίζει πολλές γάτες στη Σητεία της Κρήτης βρήκε χθες 4 κουτάβια πεταμένα σε σκουπιδοντενεκέ. Τα κουτάβια βρέθηκαν στον παραλιακό δρόμο της Σητείας, έναν όμορφο δρόμο που επισκέπτονται πολλοί για τις διακοπές τους. Κι όμως, στο σκουπιδοντενεκέ σε αυτό το δρόμο πέταξαν τα κουτάβια!!!

Βρισκόντουσαν μάλιστα μέσα σε σακούλα ζωοτροφών!

Ευτυχώς οι άνθρωποι της καθαριότητας του Δήμου ειδοποίησαν τηλεφωνικά τον φιλόζωο Peter και τον ενημέρωσαν για τα κουταβάκια. Μάλιστα έβγαλαν την σακούλα από τον κάδο καθώς τα κουτάβια ήταν ζωντανά και τα έβαλαν κάτω από τη σκιά του δέντρου. Έδειξαν την ευαισθησία τους αε αντίθεση με τον υπάνθρωπο που τα πέταξε.

Το φοβερό όμως είναι ότι ο υπάλληλος του Δήμου δεν ειδοποίηση τον Δήμο που είναι υποχρεωμένος από το νόμο να μεριμνά για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και ουτε το τοπικό σωματείο που ίσως αγνοεί την ύπαρξη του! Ειδοποίησε απλά έναν φιλόζωο που ήξερε πώς θα τρέξει να τα πάρει!

Τα 4 κουτάβια ζουν, είναι μόλις 1 εβδομάδας και τα ματάκια τους είναι ακόμα κλειστα. Χρειάζονται ταίσμα κάθε 3-4 ώρες  και το δύσκολο έργο ανέλαβε το Foundation for Animal Aid on Crete.

Πόσο αναίσθητος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που πετάει ζωντανά σκυλάκια μέσα στον κάδο;

πηγή http://www.adespoto.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More