Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Βαριά κακοποίηση σκύλου στην Άνθεια Τραϊανούπολης

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μέλος του φιλοζωικού Σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης περισυνέλεξε στο χωριό Άνθεια του Δήμου Τραϊανούπολης ένα κυνηγόσκυλο σε τραγικά αθλία κατάσταση. Κάποιος είχε τυλίξει και είχε δέσει σφιχτά γύρω από το λαιμό του ένα σύρμα, το οποίο δημιούργησε μια τεράστια ανοιχτή πληγή και ένα πολύ μεγάλο απόστημα.

Το δύσμοιρο σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο της Αλεξανδρούπολης ο οποίος αφαίρεσε το σύρμα και του καθάρισε την πληγή.

Αυτή τη στιγμή ο Μένιος (έτσι ονομάστηκε ο άτυχος σκύλος) φιλοξενείται από το μέλος που τον έσωσε και ακολουθεί μια αρκετά δυνατή αγωγή με αντιβιοτικά για να καταφέρει να γλιτώσει τη σηψαιμία και τη μόλυνση. Οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες αλλά πιστεύουμε πως θα τα καταφέρει...»

Σε τρεις μέρες αναγκαστικά θα μεταφερθεί στο καταφύγιο, αν και θα ήταν καλυτέρα να φιλοξενηθεί κάπου αλλού τις πρώτες δυο εβδομάδες της θεραπείας του για να μπορέσει να την ακολουθήσει σωστά, χωρίς να κινδυνεύει να μολυνθεί ανά πάσα στιγμή. Για το λόγο αυτό αναζητείται κάποιος φιλόζωος συμπολίτης μας που θα μπορέσει να τον φιλοξενήσει για το διάστημα αυτό.

Τι άνθρωπος είναι αυτός που μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο σε αυτό το δύσμοιρο ζώο; Με ποια λογική δένεις ένα σύρμα στο λαιμό ενός ζώου και το αφήνεις να υποφέρει και να βρει έναν τόσο αργό και βασανιστικό θάνατο;

Απ’ ότι μάθαμε ο Μένιος είχε ιδιοκτήτη ο οποίος όταν πριν από έξι μήνες αρρώστησε βαριά (δυστυχώς δεν είναι πλέον εν ζωή) χάρισε τα δυο κυνηγόσκυλα του σε ένα γνωστό του κυνηγό γιατί δεν μπορούσε πλέον να τα φροντίζει. Το πώς το κακόμοιρο αυτό πλάσμα κατέληξε να βρεθεί σε αυτή την τραγική κατάσταση δεν το γνωρίζουμε αλλά ελπίζουμε να βρεθεί κάποια άκρη και ο ένοχος ή οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά...

Ο Δήμος Τραϊανουπολης στο χωριό Άνθεια του οποίου βρέθηκε το σκυλί είναι ένας από τους πολλούς Δήμους της περιοχής μας που παρά το ότι το επιβάλει ο νόμος δεν έκανε ποτέ τίποτα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πολλών αδέσποτων που υπάρχουν στους οικισμούς του. Ας ελπίσουμε τώρα που θα ενσωματωθεί στο Νέο Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης να βελτιωθούν λίγο τα πράγματα..

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΚΙΒΩΤΟΣ” ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Email: kivotos.adoptions@gmail.com
Τηλ. Επικοινωνίας: 6942860056, 6944469921, 6999908750, 6973498554 
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More