Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Άμεσης προτεραίοτητας η συνταγογράφηση τών φυτοφαρμάκων

Προς τον
1) κ. Κώστα Σκανδαλίδη
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

2) κ. Γιάννη Κουτσούκο
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κοιν/σεις:
1_Γραφείο Πρωθυπουργού
2_Υπουργείο Δικαιοσύνης
3_Υπουργείο Πολιτισμού
4_Αρμόδια Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης

Aθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2011


Θέμα: Μαζικές Δολοφονίες κατά των Ζώων -  Πόσο ακόμα η Πολιτεία μας θα κωφεύει;

Κύριοι,
Με αφορμή το νέο κύμα αθρόων δηλητηριάσεων τόσο των ήμερων (αδέσποτων σκυλιών και γατιών) όσο και των άγριων ζώων που σαρώνει τον τελευταίο μήνα και για πολλοστή φορά όλη τη χώρα, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 108 Ζωοφιλικών Σωματείων καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου αυτού.

Επισημαίνουμε ότι η ανεξέλεγκτη πώληση φυτοφαρμάκων έχει σαν αποτέλεσμα να αποτελεί η δηλητηρίαση την πρώτη αιτία κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα, αφού χιλιάδες ζώα δολοφονούνται κάθε χρόνο, κινδυνεύει η δημόσια υγεία και πλήττεται η χώρα μας διεθνώς με αποτέλεσμα χιλιάδες τουρίστες να μην επισκέπτονται την τόσο όμορφη κατά τα άλλα χώρα μας.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κουτσούκο καθώς και από την Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου να θεσπίσουν ΤΩΡΑ μέτρα, όπως η συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων, η υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή με τα πλήρη στοιχεία του, κατοικία, επάγγελμα, στοιχεία ταυτότητας, ότι γνωρίζει τις συνέπειες της χρήσης φυτοφαρμάκων για δηλητηριάσεις ζώων και δέσμευση, ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό και άλλα, ώστε να μην μπορούν ανεξέλεγκτα οι διάφοροι δολοφόνοι να αγοράζουν ποσότητες φυτοφαρμάκων και να σπείρουν ανενόχλητοι τον θάνατο.


Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ,

Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 128/2009 για την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων και στον επιμέρους αυτό τομέα. Έχει υποχρέωση απέναντι στα ιδεώδη του σεβασμού της υπόλοιπης ζωής του πλανήτη και στον πολιτισμό μας να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Έχει υποχρέωση προς τους χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας, που απαιτούν να δοθεί ένα τέλος στη σύγχρονη αυτή μάστιγα.

Γι αυτό παρακαλούμε θερμά με την λήψη της επιστολής μας αυτής να ορίσετε μια συνάντηση με τους εκπροσώπους μας, προκειμένου σε συνεργασία να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα αυτό, που σκοτώνει καθημερινά εκατοντάδες ζώα στην χώρα μας.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
108 ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Για την επικοινωνία σας:
Αναστασία Μπομπολάκη, 6976489349
Μάριζα Χριστοδούλου, 6979314028
Ελένη Γερνά, 6944383206

πηγή http://zophoros.ning.com/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More