Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Νέα άγρια κακοποίηση σκύλου στους Τσάκους Αλμωπίας

Τελειωμό φαίνεται να μην έχουν τα περιστατικά κακοποιήσεων ζώων στην περιοχή!

Συγκεκριμένα στις 25/02/11 άγνωστος στους Τσάκους Αλμωπίας πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα αδέσποτη σκύλα. Η συγκεκριμένη σκύλα ήταν στειρωμένη με έξοδα του δήμου, ήταν ένα ήσυχο ζώο που δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα και φροντίζονταν από κατοίκους του χωριού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογο κρούσμα στο ίδιο χωριό. Και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν εξοντώσει αδέσποτα ζώα με κυνηγετικές καραμπίνες.
Φαίνεται ότι κάποιος ασυνείδητος υπάνθρωπος θέλει να εξασκεί τις κυνηγετικές του ικανότητες επάνω σε αδέσποτα ζώα χωρίς να λογαριάζει ούτε τους νόμους ούτε τίποτα. Δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε τέτοιους «ανθρώπους» επικίνδυνους, αφού ούτε σέβονται ζωντανά πλάσματα, αλλά ούτε και λογαριάζουν τον κίνδυνο να πυροβολούν μέσα σε κατοικημένες περιοχές μέρα μεσημέρι.
Ο φιλοζωικός σύλλογος της Αριδαίας καταδικάζει το γεγονός και δήλωσε ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος.
Επιτέλους θα πρέπει κάποιοι να σταματήσουν να λειτουργούν αυθαίρετα ως σύγχρονοι δήμιοι και οι αρμόδιοι φορείς να λάβουν όλα τα μέτρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων. Ο νόμος ορίζει ότι υπεύθυνοι για την φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώων είναι οι δήμοι και οι κοινότητες.
Περιμένουμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τα αδέσποτα ζώα κ. Ταγκαλίδη, να λάβει θέση για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για άλλα περιστατικά κακοποιήσεων που συμβαίνουν στην περιοχή μας.
Άραγε η κ. πρόεδρος της τ.κ. των Τσάκων, γνωρίζει για τους επικίνδυνους ανθρώπους που κυκλοφορούν στην κοινότητά της και δυσφημούν και το χωριό αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας; Γνωρίζει ότι και η ίδια σαν πρόεδρος τοπικής κοινότητας είναι υπεύθυνη για την προστασία των αδέσποτων ζώων;
Ας το λάβουν αυτό υπόψη τους, διότι σήμερα ήταν ένα αδέσποτο ζώο. Αύριο μπορεί να είναι κάποιο παιδάκι.
Για άλλη μια φορά επίσης τίθεται το θέμα με τι κριτήριο δίνονται οι κυνηγετικές άδειες καθώς είναι ολοφάνερο ότι οι κυνηγετικές καραμπίνες δεν χρησιμοποιούνται μόνο για κυνήγι.
Αλήθεια, ο κυνηγετικός σύλλογος έχει άποψη για το θέμα;

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More