Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Μαζική δηλητηρίαση ζώων στην Ερέτρια

Σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου 2011,  τιμωρήθηκε ο Φoφίκος, η  Σίσυ,  η Κατρίν,  η Φρίντα,  μια γατούλα και άλλα σκυλιά. Ποιό το έγκλημα τους;  Είναι αδέσποτα. Τι και αν δεν έχουν πειράξει κανένα, τι και αν είναι φιλικά,  κάνουν παρέα στα παιδιά που τα αγαπούν και παίζουν μαζί τους, τι και αν είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα και τα αγαπούν και τα φροντίζουν όλοι.  Και να γαυγίζουν κανένα αυτοκίνητο μικρό το έγκλημα τους. Στο κάτω κάτω δεν επέλεξαν αυτά να είναι αδέσποτα, κάποιοι τα παράτησαν.  Μαζί με αυτά τιμωρήθηκε ο Μπλάνκο και άλλα σκυλιά από σπίτι που έκαναν το «λάθος» να βγουν  έξω.
Δυστυχώς όμως …. υπάρχουν και τα δίποδα ανθρωπόμορφα κτήνη που αποφάσισαν  γι αυτά, ότι δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή. Τους ενοχλούσε η παρουσία τους.  
 Πως έδρασαν;  ύπουλα και θρασύδειλα όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ξημερώματα για να μην τους δει κανείς, πήραν κομμάτια αλουμινόχαρτο έβαλαν μέσα τροφή γεμάτη δηλητήριο και τα τοποθέτησαν έξω από το 2ο Δημοτικό και γύρω από το κτίριο της Ύδρευσης.
Δεν τους ένοιαξε που δεκάδες παιδιά είδαν νεκρά ζώα έξω από την πόρτα του σχολείου τους,  και άλλα να σπαρταράνε και να βγάζουν αφρούς από το στόμα τους.
Δεν τους ένοιαξε ακόμη,  ίσως γιατί το άρρωστο μυαλό τους δεν φτάνει μέχρι εκεί, ότι θα μπορούσε ένα παιδί να πιάσει τη δηλητηριασμένη τροφή για να ταΐσει ένα σκυλί και θα μπορούσε να βάλει το χέρι στο στόμα του.
Κινητοποιήθηκαν όλοι, τα μέλη της Φιλοζωικής Ερέτριας, γείτονες μικροί,  μεγάλοι, μεταφέρθηκαν  έξι τουλάχιστον σκυλιά στο Κτηνιατρείο, μερικά γλύτωσαν άλλα δύσκολα θα σωθούν. Eιδοποιήθηκε και ήρθε η αστυνομία, συγκεντρώθηκαν  δείγματα τροφής για ανάλυση και περιμένουμε αποτελέσματα. Έγινε καταγραφή και μήνυση από το Φιλοζωικό Σωματείο Ερέτριας " ο Αργος", ενημερώθηκε ο Δήμαρχος, θα γίνει ενημέρωση όλων των φιλοζωικών σωματείων στην Ελλάδα και εξωτερικό , πάλι θα γίνουμε ρεζίλι διεθνώς αλλά ποιο το αποτέλεσμα;
Μόνο  κάποιος  που είναι μπροστά να βλέπει να σπαρταράει  από το δηλητήριο ένα  ζωντανό  όν μπορεί να  μας καταλάβει.
Παρακαλούμε  όποιος γνωρίζει οτιδήποτε ας ενημερώσει το Φιλοζωικό Σωματείο Ερέτριας " ο Αργος"

( Να αναφέρουμε μόνο ότι με το νέο νόμο προς ψήφιση το προβλεπόμενο πρόστιμο είναι 30.000 ευρώ για κάθε μία περίπτωση)


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More