Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Το γλύτωσαν από τη μαρτυρική ζωή του στην Ικαρία

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων σε μια από τις εκστρατείες του για τη διάσωση κακοποιημένων ζώων στο νησί της Ικαρίας, εντόπισε πριν από μερικές μέρες έναν σκύλο, στην κατάσταση που βλέπετε στη φωτογραφία.
Το ζώο ήταν δεμένο από τον ιδιοκτήτη του, ενώ δεν μπορούσε καν να περπατήσει, και ενώ είχε κατάγματα και στα δύο πόδια του αλλά και στη λεκάνη. Ο δύστυχος σκύλος παρουσίαζε σημάδια αναιμίας και έφερε και μια πληγή στο σώμα του. Αν και το ζώο ήταν πολυτραυματίας (προφανώς μετά από χτύπημα με όχημα) κανένας δεν φρόντισε να το μεταφέρει σ’ έναν κτηνίατρο, ώστε αυτό το πλάσμα που υπέφερε την μαρτυρική ζωή του, να σταματήσει να πονά.

Τελικά με τη βοήθεια των τοπικών αρχών (Αστυνομίας και Κτηνιατρικής Διεύθυνσης) και κάνοντας χρήση του νομικού πλαισίου που υπάρχει – αν και ελάχιστες φορές εφαρμόζεται – την περασμένη εβδομάδα το ζώο κατασχέθηκε και απομακρύνθηκε από τον άσχετο, αδιάφορο και βάρβαρο ιδιοκτήτη του…
Ο σκύλος βρίσκεται από την προηγούμενη Παρασκευή σε κτηνιατρείο στο Μαρούσι και εκεί οι άνθρωποι που τον φροντίζουν, προσπαθούν να τον κάνουν να σταθεί στα πόδια του.
Αλήθεια στην εναλλακτική και «προοδευτική» κατά τα άλλα Ικαρία πως είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι στα ζώα;
Όπως διακρίνεται στην φωτογραφία ο ιδιοκτήτης του ζώου το «φρόντισε» τυλίγοντας το ένα του πόδι με ταινία και ξυλαράκια φτιάχνοντας του έναν νάρθηκα…
Εκεί που η άγνοια γίνεται μαρτύριο…

πηγή http://zoosos.blogspot.com

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More