Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία για τον ευνουχισμό χοιριδίου χωρίς αναισθητικό στο ΤΕΙ Λάρισας

Ένα θέαμα που γνωρίζαμε αφού γίνεται σε χοιροστάσια των ΗΠΑ, όπως είχε δημοσιευθεί σε παλιότερο video.. Όμως η μόδα έχει φτάσει και στην χώρα μας, όπου γυναίκες καθηγήτριες(?) αγνοούν τις σπαρακτικές κραυγές των μικρών μωρών γουρουνιών και τα ευνουχίζουν χωρίς αναισθητικό, διδάσκοντας (!) τους μαθητές τους... Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική ομοσπονδία απέστειλαν σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στην Κτηνιατρική Λάρισας.
Διαβάστε την επιστολή 

ΠΡΟΣ
Παπαναστασίου & Κουμουνδούρου,
Λάρισα, Τ.Κ. 41222
Τηλ.: 2413506355
Φαξ: 2410257602
Email: vetlaris@otenet.gr
Koιν/ση: ΜΜΕ
Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Θέμα: Ευνουχισμός Χοιριδίου χωρίς Αναισθητικό στο ΤΕΙ Λάρισας

Aφού εξετάσετε το ειδεχθές βίντεο παρακαλούμε να ερευνήσετε το απαράδεκτο περιστατικό του ευνουχισμού του δύστυχου χοιριδίου χωρίς αναισθητικό στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας.

Η συγκεκριμένη «καθηγήτρια» που διεξάγει τον ευνουχισμό εκτός από την απίστευτη βαρβαρότητα και σκληρότητα που επιδεικνύει, έχει και το θράσος να ομολογεί ότι έχει
επαναληφθεί και σε άλλες ομάδες φοιτητών. Επιπλέον, όχι μόνο δεν κάνει αναισθησία, αλλά ούτε και ασηψία στο ζώο και είναι εξώφθαλμη η παραβίαση εφαρμογής της νομοθεσίας περί κακοποίησης πειραματόζωων.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/93/EK ο ευνουχισμός ή η αποκοπή της ουράς πρέπει να πραγματοποιούνται μετά από την έβδομη ημέρα από τη γέννηση (και όχι από τη γέννηση όπως διδάσκει η «καθηγήτρια»!), να διενεργούνται μόνο από κτηνίατρο, χρησιμοποιώντας αναισθητικό, καθώς και παρατεταμένη χορήγηση παυσίπονων.

Επίσης, ο Ν. 2017 που επικυρώνει από την χώρα μας την ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των ζώων, ορίζει ότι οποιαδήποτε επέμβαση σε ζώο πρέπει να διενεργείται κατόπιν αναισθησίας.

Παρακαλούμε να πράξετε τα δέοντα προς παραδειγματισμό αλλά και απόδοση δικαιοσύνης καθώς και διασφάλιση της τήρησης των νόμων σε αντίστοιχες ή/και ανάλογες περιπτώσεις.

Η απάντησή σας να αποσταλεί (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/ 2004 (ΦΕΚ 102/Α’/24-5-2004 σχετικά με την υποχρέωση των Διοικητικών Αρχών να
απαντούν σε αιτήματα πολιτών) στην παρακάτω διεύθυνση (ταχυδρομική ή ηλεκτρονική):

Υπόψη
Μάριζας Χριστοδούλου
Αγίου Κωνσταντίνου 11
19005 Νέα Μάκρη
Τηλέφωνο: 6975-309846
Email: mrzchrist@gmail.com

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δείτε το video - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Video from Adespoto.tv.


 Να σημειώσουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο ευνουχισμός και η αποκοπή της ουράς στα άτυχα χοιρίδια γίνεται για να μην αναπαράγονται όσο διατηρούνται και μεγαλώνουν για να γίνουν κάποτε μεζές ενώ η κοπή της ουράς γίνεται γιατί τα φυλακισμένα αυτά ζώα εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης και αρχίζουν να δαγκώνουν και να τρώνε τις ουρές των άλλων, που βρίσκονται μπροστά τους με αποτέλεσμα να ματώνουν, να μολύνονται κλπ. Και τόσο απλά Έλληνες, Αμερικανοί και κάθε χώρα που εκτρέφει γουρούνια για το κρέας τους, βρήκαν τη λύση! Κόβουμε την ουρά για να μην υπάρχει πρόβλημα με το......μελλοντικό μας παριζάκι! ΝΤΡΟΠΗ.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More