Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Αττικής έκαναν συντονισμένη έφοδο για δεύτερη φορά στο παζάρι του Σχιστού όπου πωλούνται παρανόμως ζώα.
Μαζί με εθελοντές πολίτες της περιοχής, συγκρούστηκαν αγρίως με τους μικροπωλητές, οι οποίοι
εδώ και 30 χρόνια και με την ανοχή των Αρχών μεταφέρουν και πωλούν όλων των ειδών τα ζώα υπό συνθήκες πλήρους παρανομίας και υπό εγκληματικές ως προς τα ίδια τα ζώα συνθήκες.
Κτηνιατρικές υπηρεσίες, δημοτική αστυνομία και ΕΛ.ΑΣ. αδυνατούν να συντονιστούν και κάνουν τα «στραβά μάτια» μπροστά στο φαινόμενο αυτό την ώρα που αμέτρητες κότες, κουνέλια, ζώα της άγριας πανίδας, ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, σκυλιά κλεμμένα ή προϊόντα παράνομης εκτροφής, στοιβαγμένα δίχως αέρα και νερό μέσα σε φορτηγά και πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων, αλλάζουν χέρια μέσα σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης ατιμωρησίας.

Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και μέλη ζωοφιλικών σωματείων κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία επενέβη κατάσχοντας κάποια από αυτά τα ζώα και μοιράζοντας κλήσεις στους εμπόρους και οδηγώντας στη συνέχεια μερικούς από αυτούς στο Αυτόφωρο.

Έπεται συνέχεια...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More