Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Φολατζήδες χτύπησαν στους Μολάους Λακωνίας

Περισσότερα από 10 γατάκια και αδέσποτα σκυλάκια δολοφόνησαν βάρβαροι φολατζήδες στους Μολάους Λακωνίας. 
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου και έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό σε πολλούς πολίτες της κωμόπολης. Μερικά από τα γατάκια δηλητηριάστηκαν μέσα στους κήπους των σπιτιών στα οποία ανήκαν! 
Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους στο γειτονικό χώρο του εγκλήματος, υπάρχουν υποψίες για την ταυτότητα του δράστη ή της δράστιδος. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν οι τοπικές αστυνομικές αρχές έχουν προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για τον εντοπισμό των υπευθύνων, σύμφωνα και με την από 4/8/2010 σχετική οδηγία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3170/2003), όποιος φονεύει, βασανίζει ή κακοποιεί ζώα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι 6 μήνες ή/και με χρηματική ποινή 300-1.500 ευρώ.
Ωστόσο, παρά τις πρόνοιες του νόμου, εξαιτίας και της ολιγωρίας των αρχών, σπανίως οι δράστες οδηγούνται στη Δικαιοσύνη. Έτσι, το αποτρόπαιο φαινόμενο της δηλητηρίασης ζώων συντροφιάς συνεχίζεται, τροφοδοτώντας και μια αρνητική δημοσιότητα και δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό με επιπτώσεις και στον τουρισμό. 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More