Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκλημα και τιμωρία!

Η κ Χριστίνα Βασδόκα του συλλόγου Φίλων ζώων Αριδαίας ''Η Ελπίδα'' ήταν μάρτυρας στο δικαστήριο σχετικά με κακοποίηση ζώου, αδέσποτου. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δεν φάνηκε στο δικαστήριο, έφερε όμως έναν....μάρτυρα ο δικηγόρος του!

Το αδέσποτο του έτρωγε, λέει, τις κότες του και για αυτό ήταν πολύ λογικό να προσπαθήσει να το σκοτώσει!

Η πρόεδρος τον ρώτησε πού τις είχε τις κότες του, αν ήταν ελεύθερες και αν δεν είχε και περιφραξη στο σπίτι του.

Και φυσικά όταν αυτές οι ερωτήσεις απαντήθηκαν και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε περίφραξη στις κότες ''του'', η πρόεδρος αναρωτήθηκε  ''ρίχνετε το φταίξιμο στο σκυλί το αδέσποτο; Τα ζώα έχουν πιο πολύ μυαλό απο μας τους ανθρώπους.''

 Ο δε εισαγγελέας αναρωτήθηκε και ρώτησε τον μάρτυρα ''ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε (αφού είχε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο σκύλο) στον δήμο να μάθει εάν υπήρχε κάποια αρμόδια υπηρεσία;''

 Οχι φυσικά! Πήρε τον νόμο στα χέρια του. Και την καραμπίνα επίσης!

Με λίγα λόγια πυροβόλησε το αδέσποτο γιατί του έτρωγε τις κότες....

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση και 1050 ευρώ πρόστιμο.

'' Δικαίωση για τα ζώα που δεν έχουν φωνή να μιλήσουν. Προσέχετε εσείς με τις καραμπίνες και τις φόλες. Έρχεται και η δική σας σειρά!'', σημειώνει η κ Βασδόκα και συμφωνούμε απόλυτα!

Άλλος ένας υπάνθρωπος τιμωρήθηκε, σε δίκη που έγινε χθες, στην Ικαρία και αφορούσε τα γνωστά ''βαρελόσκυλα'', τα σκυλιά που κρατάνε δεμένα σε άθλιες συνθήκες. Ο κάτοχος 2 σκύλων Λ. Τ. του Δ. κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση σκύλων και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Ο μεγάλος αγώνας των φιλόζωων και της GAWF δικαιώνεται...σιγά σιγά.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More