Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Καταλονία: ταυρομαχίες, τέλος!

Στην ιστορία, τουλάχιστον για την Καταλονία, περνούν οι ταυρομαχίες, αυτού του απάνθρωπου και βάρβαρου εθίμου! Η απαγόρευση των ταυρομαχιών στην Καταλονία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2012, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν το τελευταίο με προγραμματισμένους αγώνες.

Η απαγόρευση, εντός διοικητικών ορίων της Καταλονίας, είχε αποφασιστεί με νόμο από το Κοινοβούλιο της περιοχής τον Ιούλιο του 2010, ύστερα από αίτημα που υπέγραψαν 180.000 πολίτες χαρακτηρίζοντάς τες «βάρβαρες και ξεπερασμένες»
Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Humane Society International, για τα δικαιώματα των ζώων, κάθε χρόνο θανατώνονται τουλάχιστον 250.000 ταύροι. 
Εκτιμάται ότι η απόφαση της Καταλονίας σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για τις ταυρομαχίες σε πολλές περιοχές της Ισπανίας.
(Πηγή: Ass. Press)

H Καταλονία είχε γίνει πέρυσι η δεύτερη ισπανική περιφέρεια που έθετε εκτός νόμου τις ταυρομαχίες -στην πρώτη απαγόρευση στην ισπανική επικράτεια είχαν προχωρήσει ήδη από το 1991 τα Κανάρια Νησιά, όπου το έθιμο δεν ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα δημοφιλές. 
(πηγή: NewsKosmos.Com/news.in.gr )

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More