Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη Νίκη! Το Δυτικό Hollywood ψηφίζει ΟΧΙ στη Γούνα

Το δημοτικό συμβούλιο του Δυτικού Hollywood ψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση της πώλησης προιόντων με γούνα εντός της πόλης! Η μεγάλη επιτυχία ακολούθησε μετά από μήνες συγκεντρώσεων και διαμαρτυριών από το "Fur-Free West Hollywood Campaign" Πατήστε εδώ για να δείτε ποιοι συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή. Αρκετά καταστήματα αφαίρεσαν οικειοθελώς τα προϊόντα γούνας πριν την παρέμβαση του συμβουλίου.

Το 1989, το Δυτικό Hollywood αποφάνθηκε να αποτελεί μια πόλη "cruelty free zone" για τα ζώα. Έκτοτε, ψηφίστηκαν νόμοι κατά της αφαίρεσης των νυχιών γάτας, απαγόρευσης των πωλήσεων κατοικίδιων από pet shop που προμηθεύονται ζώα απο puppy mills και οδηγίες κατά των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά. Το 2001 υιοθέτησαν τον όρο του IDA "κηδεμόνας" αντί για "ιδιοκτήτης" όταν αναφέρονταν στην σχέση τους με τα ζώα συντροφιάς.

Το Δυτικό Hollywood είναι η πρώτη πόλη στις Η.Π.Α. που απαγορεύει τo απάνθρωπο εμπόριο γούνας. Είναι μια αξιοσημείωτη νίκη!
Θέλετε να δράσετε και στη δική σας περιοχή για να βοηθήσετε τα ζώα που σκοτώνονται για τη γούνα τους? Πατήστε εδώ για μερικές ιδέες.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More