Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Μαθητής στο Δροσάτο Χανίων σκότωσε γάτα μέσα στην τάξη

Θα αποβληθεί ο μαθητής που σκότωσε γάτα μέσα στην τάξη του σχολείου

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία Των Ζώων» μέσω της προέδρου του Αναστασίας Μπομπολάκη, επιβεβαιώνει το θλιβερό περιστατικό κακοποίησης - μέχρι θανάτου - μιας γάτας από μαθητή λυκείου μέσα σε σχολική τάξη χθες το πρωί στο χωριό Δαράτσο Χανίων.
Η κα Μπομπολάκη, που είναι και νομικός, τονίζει: «Το γατάκι βασανίστηκε άσχημα από έναν μαθητή - άλλοι δύο δε παρακολουθούσαν το "θέαμα" - με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, τα παιδιά λένε στυλό ή κάτι σαν σουγιάς, που το κάρφωναν στο σωματάκι του. Αιμόφυρτο στην συνέχεια το πέταξαν από τον δεύτερο όροφο , και σκοτώθηκε. Το γατάκι παρέλαβε μαθήτρια και το έθαψε.
Πήγαμε σήμερα στο σχολειό και μιλήσαμε με τους καθηγητές και τον διευθυντή. Το σχολείο, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες τελεί υπό την κατάληψη. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από γονέα και την 18χρονη κόρη του. Πήγε στο σχολείο και ενεργεί προανάκριση. Οι καθηγητές κάλεσαν αμέσως συμβούλιο και αναμένεται ότι θα αποβάλλουν τον μαθητή - δράστη από το σχολείο τους, ο οποίος θα συνεχίσει να φοιτά σε άλλο σχολείο.
Το απόγευμα έχουν καλέσει τους γονείς και κηδεμόνες σε συνάντηση για να συζητήσουν το θέμα. Σαν σύλλογος φιλοζωικός σύλλογος θέτουμε σε απόλυτη προτεραιότητα το Γενικό Λύκειο Δαράτσου, ώστε να μιλήσουμε στα παιδιά, στα πλαίσια της φετινής εκστρατείας, που ξεκινάμε άμεσα στα σχολεία του νομού.
Πολύ ενθαρρυντικό είναι, ότι τα παιδιά καταδίκασαν το περιστατικό, απομόνωσαν τους τρεις συμμαθητές τους, κινητοποιήθηκαν αμέσως και ενημέρωσαν γονείς και καθηγητές. Το επίσης θετικό είναι, ότι στον προαύλιο του σχολείου υπάρχουν 5-6 αδέσποτα ζώα, τα οποία φροντίζονται και από τα παιδιά και από τους καθηγητές.
Είναι εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα και σε πολύ καλή κατάσταση, αφού φροντίζονται με έξοδα των καθηγητών. Κατά την εκτίμηση του συλλόγου μας τα περιστατικά βίας σε ζώα στα σχολειά στον νομό μας είναι περιορισμένα και αυτό είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα για την κρίση αξιών, που διέρχεται η σημερινή κοινωνία και μας δίνει ελπίδα, ότι μέσα από την νέα γενιά θα αναγεννηθεί η πατρίδα μας.
Αντίθετα σύμφωνα με τα στοιχεία μας η ηλικία από 50 έως 80 ετών, είναι αυτή που κακοποιεί και δολοφονεί ζώα και κύρια με την μέθοδο της δηλητηρίασης αλλά και της παθητικής κακοποίησης των εκατοντάδων αλυσοδεμένων σε βαρέλια ζώα, που αποτελεί στίγμα μελανό για την Κρήτη και βέβαια ράπισμα κατά της ίδιας της ζωής».
Η παραδειγματική τιμωρία του μαθητή – δράστη, που έχει συμπεριφορά νταή εντός και εκτός σχολείου και γίνεται βίαιος και προς τους συμμαθητές του, όπως μας πληροφόρησαν, δεν θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει «εκπαιδευτικά». Ίσως οι καθηγητές θα πρέπει να αναζητήσουν, όσο τους επιτρέπεται, από πού ξεκινά το πρόβλημα και τον ρόλο της οικογένεια του νεαρού, που έχει σίγουρα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον ήδη διαμορφωμένο χαρακτήρα του.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More