Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΕΠΑΖ

www.pansyn.org
pfpomospondia@gmail.com 

                                                                                                                            Αθήνα 05.10.2011

                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση- σιωπηλή διαμαρτυρία  Φιλοζωικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών και πολιτών έξω από τον χώρο του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, ΔΙΚΕΠΑΖ .
Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτυρήθηκαν μοιράζοντας  υλικό για τις άσχημες  συνθήκες λειτουργίας, τις κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων μέσα στο κυνοκομείο , τις συνθήκες αδιαφάνειας  και μη συνεργασίας της Διοίκησης του ΔΙΚΕΠΑΖ με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.
Η συγκέντρωση-διαμαρτυρία  πραγματοποιήθηκε στον αντίποδα φιέστας με  πολιτικούς παράγοντες , που οργάνωσε η Διοίκηση του ΔΙΚΕΠΑΖ για να «γιορτάσει» την ημέρα των ζώων.
Μέσα στον χώρο της εκδήλωσης  μετά από απαίτηση των συγκεντρωθέντων μπήκε η κα Νάντια Ζόμπολα , η οποία και εξέθεσε τις θέσεις των Σωματείων για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο ΔΙΚΕΠΑΖ.
Η Ομοσπονδία μας παρευρέθηκε με μέλη της και μοίρασε  ανακοίνωση για την Ημέρα των Ζώων , την κατάσταση στο Σχιστό και στο ΔΙΚΕΠΑΖ.
Θα πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι οτι δεν μπορούν ετσιθελικά να αποκλείουν τα φιλοζωικά σωματεία από τις λειτουργίες του ΔΙΚΕΠΑΖ και οτι μόνο η παρουσία τους εκεί μπορεί να εγγυηθεί τις σωστές συνθήκες διαβίωσης των ζώων μέσα στο κυνοκομείο.
Η Ομοσπονδία μας προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τόσο το ΔΙΚΕΠΑΖ όσο και τα υπόλοιπα δημοτικά κυνοκομεία της χώρας να πάψουν να είναι χώρος , όπου στοιβάζονται , ασυλοποιούνται ζώα και ξεχνιούνται ζώα αδιαφορώντας για τον τομέα της ευζωίας τους

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  & η
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Φιλοζωικών Σωματείων

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More