Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Αντί να καθαρίζουν νάρκωναν σκυλιά και τα εξαφάνιζαν

Υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας του Δήμου Κεφαλονιάς σε ρόλο «μπόγια» κοίμισαν με υπνωτικά χάπια τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούσαν στο Αργοστόλι και τα εξαφάνισαν! 

Το απίστευτο περιστατικό, που καταγγέλθηκε επίσημα και επώνυμα και στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς, συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα και, όπως καταγγέλλουν οι φιλόζωοι του νησιού, κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση.
Οπως λέει στην «Ε» η Μαρούσα Λυκούδη, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας - Αποκατάστασης Ζώων «Ο Αγιος Μόδεστος», υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου, έχοντας στα χέρια τους τροφή με υπνωτικά χάπια, προσέγγισαν τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή των δικαστηρίων και στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου και κατάφεραν να τα ναρκώσουν. Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε άγνωστο μέρος και κανείς δεν γνωρίζει αν τα συγκεκριμένα ζώα βρίσκονται σήμερα στη ζωή.
«Πρόκειται για μια απίστευτη και απάνθρωπη πράξη επιπολαιότητας και μίσους, που προσβάλλει βάναυσα την πολιτισμένη κοινωνία και τους Κεφαλονίτες. Κανείς δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες. Ολοι γνωρίζουν ότι για τα αδέσποτα ζώα υπάρχει ειδική νομοθεσία που τα προστατεύει», ανέφερε στην «Ε» η κ. Λυκούδη και πρόσθεσε ότι για το θέμα ενημερώθηκε και ο τοπικός εισαγγελέας, καθώς υπάρχουν στη διάθεση των ζωόφιλων τα ονόματα των δραστών αλλά και των αυτοπτών μαρτύρων.
Κατήγγειλε επίσης ότι σε περιφραγμένο χώρο που ανήκει στον δήμο έχει κατασκευαστεί χώρος φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, που δεν έχει τα στοιχειώδη και λειτουργεί κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Αποκάλυψε ακόμα ότι πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή Φραγκάτα και στην τοποθεσία «Παρθένιος» κάποιος σκότωσε εν ψυχρώ έναν πανέμορφο κυνηγετικό σκύλο επειδή αυτός πέρασε δίπλα από το κτήμα του δράστη. 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More