Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Καταδίκασαν τον 51χρονο που έπνιξε τα σκυλιά του γείτονα του στις Μοίρες ΗρακλείουΜε 16 μήνες φυλάκιση αλλά με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον 51χρονο από την Μεσαρά, Μανώλη Δροσανάκη, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον γείτονα του Λευτέρη Χαμηλάκη για το κρέμασμα των δύο οικόσιτων σκυλιών του στις 18 Οκτωβρίου 2011.
Όπως αναφέρει το creteplus.gr o 51χρονος κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και μάλιστα πέρασε και στην αντεπίθεση. Δήλωσε ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης. Όμως οι δικαστές αποφάνθηκαν πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και ότι ο κατηγορούμενος είναι αυτός που κρέμασε τα σκυλιά του 32χρονου γείτονα του.
Το χρονικό της υπόθεσης
Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 18 Οκτωβρίου η οικογένεια του Λευτέρη Χαμηλάκη, που μένει στης Μοίρες Ηρακλείου, βρήκε τα δύο της σκυλιά, μάνα και κουτάβι, κρεμασμένα μέσα στην αυλή τους. Αμέσως πήγαν στην Αστυνομία και κατηγόρησαν έναν γείτονα τους για το έγκλημα, καθώς όπως είπαν, βρίσκονται μαζί του σε αντιδικία επί τέσσερα χρόνια, για την κλοπή 200 άδειων πλαστικών τελάρων (από αυτά που οι αγρότες βάζουν μέσα τα προϊόντα τους).
Οι άνδρες του Α.Τ. Μοιρών κινητοποιήθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το κτήμα του Μανώλη Δροσανάκη, ο οποίος κατηγορείται από τον γείτονα του Λευτέρη Χαμηλάκη για το φριχτό έγκλημα. Όμως δεν τον εντόπισαν. Όταν ο κ. Δροσανάκης έμαθε από τους βούλγαρους συνεργάτες του ότι 12 (!) αστυνομικοί τον ψάχνουν, για να το συλλάβουν, πήγε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα, για να εξηγήσει ότι δεν έχει καμιά σχέση με το έγκλημα, βέβαια συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αφού είχε γίνει μήνυση σε βάρος τους.
Όπως ο ίδιος εξήγησε μιλώντας με όσους επικοινώνησαν μαζί του σχετικά με το θέμα, η Αστυνομία τον είχε υπό κράτηση για μια ημέρα και στη συνέχεια ο εισαγγελέας του έδωσε άδεια, μέχρι να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία, και στη συνέχεια να απολογηθεί. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Δροσανάκης υποστηρίζει, ότι ο ιδιοκτήτης των ζώων, Λευτέρης Χαμηλάκης, κρέμασε και έπνιξε ζώα του, για να τον ενοχοποιήσει, επειδή βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για πολλά χρόνια.
Δυστυχώς και αυτή την φορά η αντιδικία μεταξύ δύο κατοίκων της Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα να θανατωθούν με πνιγμό δύο δύστυχα ζώα. Αυτός είναι προφανώς ο κρητικός πολιτισμός και έτσι οι κάτοικοι αυτού του νησιού λύνουν τις διαφορές τους. Τα βάζουν πάντα με τους ανίσχυρους… Σύμφωνα με το κλίμα των ημερών είναι και αυτοί «τζάμπα μάγκες».

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More