Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Μουδανιά: Πέρασαν θηλιές με σύρμα στα σκυλιά για να τα βασανίσουν μέχρι θανάτου!

Στα Μουδανιά του Δήμου Προποντίδος στον Νομό Χαλκιδικής άλλο ένα δράμα βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτή τη φορά πρωταγωνιστούν αδέσποτα ζώα. Σε μια περιοχή που κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τύχη και τον περιορισμό των σκυλιών (με νόμιμες μεθόδους, όπως είναι οι στειρώσεις, και όχι με φόλες) μια ομάδα περίπου 40 σκυλιών ζουν δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στην είσοδο της πόλης.

Ο χώρος του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου έχει μετατραπεί από τους κατοίκους σε άτυπο κυνοκομείο, καθώς εκεί παρατούν όποιο ζώο δεν θέλουν με αποτέλεσμα τα ζώα να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Όμως οι ελάχιστοι φιλόζωοι της περιοχής δεν επαρκούν και από την τοπική κοινωνία αντιμετωπίζονται όπως «η μύγα μέσα στο γάλα».

Η Άντα Σαλαμανούδη, εμφανώς σοκαρισμένη πηγαίνοντας να ταΐσει τα ζώα, τα οποία είναι φοβικά και δεν πλησιάζουν τους ανθρώπους, είδε τέσσερα από αυτά να φέρουν θηλιές από σύρμα στο λαιμό τους! Το σύρμα τα πνίγει και μπαίνει πιο βαθειά στο δέρμα τους, με αποτέλεσμα να βγάζουν αίμα από το στόμα. Η κα Σαλαμανούδη σαστισμένη αναζητεί έναν τρόπο ώστε Αστυνομία και Πυροσβεστική και φυσικά ο Δήμος Προποντίδος να βοηθήσουν ώστε τα ζώα να απελευθερωθούν και σωθούν! Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη διαχείριση και την προστασία τους.

Το www.zoosos.gr απευθύνθηκε βράδυ Σαββάτου στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Προποντίδος, Σταύρο Καλπάκη, ο οποίος εξήγησε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά μόνος του σχεδόν δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρ' όλα αυτά δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί! Άλλωστε ο κ. Καλπάκης είναι γνωστός για την φιλοζωική του δράση αλλά ένας άνθρωπος μόνο του σε έναν τόσο δύσκολο τομεά και χωρίς πόρους, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Σε επαφή με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ αναζητείται μια λύση ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να ναρκωθούν τα ζώα (με πιστόλι που πετά βελάκια νάρκωσης) αφού η ζωή τους κινδυνεύει άμεσα.

Παρακολουθούμε από κοντά το πρόβλημα, που έχει προκύψει, με τον φριχτό βασανισμό των ζώων και σε συνεργασία με εκείνους, που αντιλαμβάνονται την αξία της ζωής όλων των πλασμάτων, και με τα τοπικά Μ.Μ.Ε. θα παλέψουμε να δοθεί μια λύση.

Η κα Σαλαμανούδη κάνει έκκληση στην ευαισθησία όλων των φιλοζωικών σωματείων, που βρίσκονται κοντά στην περιοχή, ώστε να επικοινωνήσουν μαζί της για να σωθούν τα ζώα που βασανίζονται! Όποιος μπορεί να βοηθήσει με τις γνώσεις του ας επικοινωνήσει μαζί της στο 6938001281.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων θα βοηθήσουν όπως μπορούν, ώστε αυτά τα ζώα να μην εξοντωθούν με φόλες, συρμάτινες θηλιές ή άλλες φριχτές μεθόδους. Διαφορετικά οι μηνύσεις θα «πέσουν βροχή». Ευτυχώς πια οι δράστες που κακοποιούν ζώα, τιμωρούνται από τους δικαστές!

Αλήθεια ο δήμαρχος Προποντίδος, Δαμιανός Ιορδανίδης, θα αναλάβει τις ευθύνες του; Αντέχει τον διασυρμό της περιοχής του στο πανελλήνιο; Μάθαμε ότι ήδη Ελβετοί έχουν τραβήξει πλάνα από το άτυπο κυνοκομείο και σκοπεύουν να μας ρεζιλέψουν στο εξωτερικό και για αυτή την κατάντια μας!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More