Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Η πίεση και η δημοσιοποίηση έφεραν αποτέλεσμα

Η μεγάλη έκταση και η δημοσιότητα, που πήρε το θέμα της κακοποίησης των σκυλιών στα Μουδανιά Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στο Δήμο Προποντίδος, έφερε τελικά ένα κάποιο αποτέλεσμα. Η δημοτική αρχή τελικά αντιλήφθηκε, ότι αφού το θέμα πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα, έπρεπε να δράσει, γι’ αυτό και κάλεσε τους ελάχιστους φιλόζωους, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σε συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη.

Το έγκλημα με τις συρμάτινες θηλιές τις οποίες κάποιοι είχαν περάσει στα 5-6 σκυλιά μιας αγέλης αδέσποτων ζώων δημοσιεύθηκε το περασμένο Σάββατο. Στη συνέχεια το αναπαρήγαγαν ιστοσελίδες με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα  και τελικά ασχολήθηκαν με την κακοποίηση των ζώων και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3, που άρχισαν να ψάχνουν, τι συμβαίνει εκεί.

Η παγίδα

Μάλιστα η Άντα Σαλαμανούδη, που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία και έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα, εντόπισε μαζί με μια ακόμα φιλόζωη την κα Σούλα Στάθη, μια παγίδα την οποία προφανώς χρησιμοποίησαν οι δράστες για να πνίξουν βασανιστικά τα ζώα. Βρήκαν δηλαδή ένα μπιτόνι γεμάτο πέτρες και από εκεί να προεξέχει η συρμάτινη θηλιά, μέσα στη οποία είχε περάσει το κεφάλι του ένας σκύλος της περιοχής. Τέτοιες παγίδες συνήθως χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για να πιάνουν λαγούς. Η παγίδα ως αποδεικτικό στοιχείο του εγκλήματος, προφανώς έχει πάνω της και τα αποτυπώματα των πρωταγωνιστών της βαρβαρότητας.

Όπως μάθαμε μετά από μεγάλη πίεση και από τους φιλόζωους και από τους δημοσιογράφους, η Αστυνομία έστειλε περιπολικό αρκετές φορές στην περιοχή για να μιλήσει με τους γείτονες και να μάθει τι γνωρίζουν, αφού η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Ακόμα και αν δεν αποδειχτεί τίποτα, αυτό είναι ένα καλό μάθημα για εκείνους που νομίζουν, ότι μπορούν να βασανίζουν τα ζώα ατιμώρητοι, και να καμαρώνουν για τα επιτεύγματα τους ανενόχλητοι! Ας μη ξεχνάμε ότι η σωστή διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των δήμων και βάσει του νόμου, αλλά και των πολιτών, που πρέπει να θυμούνται, ότι δεν είναι οι μόνοι που έχουν δικαιώματα.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό σήμερα δύο από σκυλιά, που είχαν τέτοια συρμάτινη θηλιά κατάφεραν προφανώς να αποδεσμευτούν από τα δεσμά τους μόνα τους. Σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Προποντίδος, Σταύρο Καλπάκη, που είναι και μέλος του Ε.Κ.ΠΑ.Ζ. Θεσσαλονίκης, γίνονται προσπάθειες ώστε με τη χρήση φυσοκάλαμου, να αναισθητοποιηθούν τα πληγωμένα ζώα.

Χαιρόμαστε που ο δήμαρχος Προποντίδος, Δαμιανός Ιορδανίδης, αντιλήφθηκε ότι οφείλει να ασχοληθεί με το θέμα. Η στείρωση 40 αδέσποτων σκυλιών, ώστε να μην αναπαράγονται και να μη γίνονται στόχος στα χέρια κάρφων, δεν είναι και τόσο ακριβή υπόθεση!
Διαβάστε επίσης:

Μουδανιά: Πέρασαν θηλιές με σύρμα στα σκυλιά για να τα βασανίσουν μέχρι θανάτου!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More