Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Λαθροθήρες προκαλούσαν… ηλεκτροπληξία στα θηράματά τους!

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: κάποιοι ασυνείδητοι κυνηγούσαν ζώα προκαλώντας τους… ηλεκτροπληξία! Το απάνθρωπο «κυνήγι» αποκαλύφθηκε σε περιοχή έξω από την Ηγουμενίτσα, όταν βρέθηκε ολόκληρο δίκτυο με καλώδια που είχαν εγκαταστήσει οι λαθροκυνηγοί. Εκείνοι, όμως, φρόντισαν να μην εμφανιστούν…

Η πρωτοφανής υπόθεση ήρθε στο φως όταν οι κάτοικοι του χωριού Πέστιανη στον δήμο Ηγουμενίτσας διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν σπάσει το τζάμι ενός ακατοίκητου αλλά καλοσυντηρημένου σπιτιού και από μέσα έβγαιναν… καλώδια! Ακολουθώντας τα είδαν ότι, αφού απλώνονταν σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, κατέληγαν σε διάφορα σημεία όπου υπήρχε νερό!

Όταν τα αγριογούρουνα ή άλλα θηράματα θα πήγαιναν να ξεδιψάσουν, το γυμνό καλώδιο θα τα κεραυνοβολούσε ρίχνοντάς τα νεκρά στα χέρια των… τεμπέληδων λαθροθήρων! Οι δράστες είχαν εξαφανιστεί βλέποντας ότι το δόλιο σύστημά τους ανακαλύφθηκε κι έτσι όταν έφτασαν οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας παρέλαβαν το καλώδιο και το παρέδωσαν στην τοπική Αστυνομία, η οποία διερευνά την υπόθεση εφ’ όσον υπάρχει διάρρηξη.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More