Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Τύφλωσαν σκύλο στον Ταύρο

Η Αλέκα Μαρτζούκου πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ενημερώθηκε ότι στον Ταύρο και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μακεδονίας κυκλοφορεί ένας κακοποιημένος σκυλάκος. Τελικά μετά από την προσπάθεια που κατέβαλαν ενεργοί φιλόζωοι - οι οποίοι δεν περιορίζουν την αγωνιστική τους δράση βάζοντας Like στο Facebook - έπιασαν το νεαρό ζώο και το πήγαν στον κτηνίατρο.

Η διάγνωση ήταν σοκαριστική. Το κατά τα άλλα υγιές νεαρό αρσενικό ημίαιμο, είχε τυφλωθεί από κάποια ουσία και όχι εξαιτίας ασθένειας! Το κόκκινο χρώμα των ματιών προδίδει το έγκαυμα που το ζώο υπέστη. Το σκυλί δεν μπορεί να κλείσει τα βλέφαρα του καθώς έχουν διογκωθεί οι κόρες των ματιών του.

Η όραση του είναι σχεδόν οριστικά χαμένη, καθώς το μόνο που ενδεχομένως βλέπει είναι σκιές περιφερειακά. Το ζώο που βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση για τρεις εβδομάδες μόλις το πλησίαζαν κλαψούριζε αλλά εξαιτίας της κακοποίησης, που υπέστη, αγρίευε αφού πονούσε και βρισκόταν διαρκώς στο σκοτάδι.

Η πρώτη σκέψη που έγινε ήταν να του γίνει ευθανασία. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις. Ένα τυφλό ζώο, αδέσποτο θα έχει ένα σύντομο βίο και σίγουρα έναν βασανιστικό θάνατο. Τελικά αφού είδαν το ζώο είναι υγιέστατο, πέραν της όρασης που κάποιοι του στέρησαν, η Αλέκα Μαρτζούκου κάνει έκκληση και για φιλοξενία ή υιοθεσία αλλά και για οικονομική ενίσχυση για να καλυφθούν τα έξοδα του κτηνιάτρου και του ειδικού οφθαλμίατρου που θα το δει πιο διεξοδικά.

Αν μπορείτε να την βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 6985087120. 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More