Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Σκότωσε και έγδαρε τέσσερα ζώα! Στο «δόκανο» της αστυνομίας ένας λαθροθήρας

Ηχηρό χτύπημα στη λαθροθηρία, αλλά και μήνυμα προς επίδοξους λαθροθήρες να μην επιχειρήσουν ξανά παράνομο κυνήγι, αποτελεί η σύλληψη μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς ενός ατόμου, που μαζί με άλλα 3 - 4 άτομα κυνηγούσαν κρητικούς αίγαγρους και έχοντας ήδη θανατώσει τέσσερις.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην απαγορευμένη για κυνήγι περιοχή του φαραγγιού της Σαμαριάς. Ύστερα από συνεργασία της Διεύθυνσης Δασών Χανίων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον κυνηγετικό σύλλογο, εντοπίστηκε η ομάδα των λαθροκυνηγών από τους οποίους συνελήφθη ο ένας.

Αποκρουστικό ήταν το θέαμα που αντίκρισαν οι υπάλληλοι του δασαρχείου και οι αστυνομικοί, καθώς τα τέσσερα ζώα που είχαν σκοτωθεί με πυροβόλο όπλο είχαν γδαρθεί.

Ο κρητικός αίγαγρος αποτελεί προστατευόμενο είδος, καθώς βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Το κυνήγι του απαγορεύεται, όπως απαγορευμένη για κυνήγι είναι και η περιοχή του φαραγγιού. Οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν βολίδες από τα όπλα των λαθροκυνηγών και το όπλο του συλληφθέντα, ενώ αργότερα έγινε γνωστή και η ταυτότητα των ατόμων που διέφυγαν της σύλληψης.

Πηγή : newsbeast.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More