Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Καστοριά: Κακοποίησε το σκύλο του γείτονα γιατί του έπνιξε ένα κουνέλι!


Όπως δημοσίευσε το svouranews.blogspot.com στις 11/11 στην Αγία Κυριακή Καστοριάς ένας σκύλος έπνιξε ένα κουνέλι, που βρίσκονταν στην αυλή ενός γειτονικού σπιτιού. Μόλις ο ιδιοκτήτης των κουνελιών εντόπισε το κυνηγόσκυλο του γείτονα του να πνίγει το δικά του ζώο, τον στρίμωξε σε μια γωνία και τον ξυλοφόρτωσε χτυπώντας τον με πέτρες και καδρόνια.
Ο σκύλος λιποθύμησε από το ξύλο και τότε ο γείτονας νομίζοντας, ότι τον έχει σκοτώσει, πήρε το λιπόθυμο ζώο και το πήγε στον ιδιοκτήτη του, για να του το παραδώσει νεκρό! Όπως ήταν επόμενο οι δύο γείτονες τσακώθηκαν και θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Η Αναστασία Πρωτόγερου και η Σουλτάνα Ζορπίδου πρόεδρος και αντιπρόεδρος του συλλόγου «Ζωόφιλη Δράση Καστοριάς» καταγγέλλουν, ότι η Αστυνομία αδράνησε και άφησε να περάσει το χρονικό όριο της αυτόφωρης διαδικασίας, αν και είχε δοθεί ένορκη κατάθεση από τον ιδιοκτήτη του σκύλου.
Το τραυματισμένο σκυλί όπως έγινε γνωστό το περιέθαλψε μια γερμανίδα κτηνίατρος, που δουλεύει στη περιοχή. Η Βάσω Τάκη, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Φιλοζωικών Σωματείων επικοινώνησε με το Α.Τ. Καστοριάς για να πληροφορηθεί από τον αστυνομικό, που χειρίστηκε την υπόθεση, για ποιο λόγο δεν συνελήφθη ο δράστης, όπως ο νόμος ορίζει. Και εμείς περιμένουμε απαντήσεις.
Για όσους σπεύσουν να δικαιολογήσουν τον δράστη της κακοποίησης του σκύλου, επισημαίνουμε, ότι τα ένστικτα των ζώων είναι φυσιολογικές αντιδράσεις, οι πράξεις των ανθρώπων όμως πρέπει διέπονται από κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρούνται. Φταίχτης είναι ο ιδιοκτήτης του σκύλου, που δεν είχε σε περιορισμένο χώρο το κυνηγόσκυλο του, όχι όμως το ίδιο το ζώο που έπνιξε το κουνέλι. Όπως και να έχει η κακοποίηση του σκύλου δεν δικαιολογείται!
πηγή svouranews.blogspot.com και http://www.zoosos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More