Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Νέο τροχαίο δυστύχημα με θύμα αρκουδάκι

Ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα μικρό αρκουδάκι «κατέγραψαν» σήμερα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ». Συγκεκριμένα, μόλις ένα μήνα μετά το προηγούμενο τροχαίο ατύχημα με θύμα μεγάλη θηλυκή αρκούδα, το πρωί, στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, νεαρή αρσενική αρκούδα, ηλικίας 1,5 έτους και βάρους 65 κιλών, χτυπήθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα, ενώ ο οδηγός του οχήματος έφυγε χωρίς να ειδοποιήσει την Τροχαία.

Όταν έφτασε στο σημείο του ατυχήματος εκπρόσωπος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» το ζώο ήταν ήδη νεκρό και μεταφέρθηκε στο Δασαρχείο Καστοριάς.

Οι οργανώσεις επισημαίνουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής (Ε45) και την απουσία ή ελλιπή διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα. Τονίζουν, άλλωστε, πως το πρόβλημα του αποδεκατισμού αρκούδων στη περιοχή της Καστοριάς θα παραμένει μέχρι την ολοκληρωμένη τοποθέτηση επαρκούς φράχτη από την Εγνατία Οδό Α.Ε σε όλο το μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, σε συνδυασμό με την δρομολόγηση της κατασκευής ή αναδιαμόρφωσης κατάλληλων διαβάσεων πανίδας - πράσινων γεφυρών κ.λπ.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More