Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Kακοποίηση σκύλου στη Νάξο


Με αυτή την επιστολή η Φιλοζωική Νάξου θα ήθελε να δημοσιοποίησει ένα θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 27 Νοεμβρίου.
Η Φιλοζωική έλαβε ένα τηλεφώνημα από κάποιον κύριο σχετικά με ένα σκυλί που βρισκόταν έξω από κεντρικό εστιατόριο στο Σαγκρί και το οποίο έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί σε γιατρό γιατί βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, τραυματισμένο και εξουθενωμένο.
Φτάνοντας εκεί αντικρίσαμε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Το σκυλί που μάλιστα ήταν ράτσας (κόλεϊ) είχε προφανώς βασανιστεί, αφού κάποιος του είχε τυλίξει μεταλλικό σύρμα γύρω από τα δύο πόδια του. Οι πληγές του αιμορραγούσαν και είχαν μολυνθεί, τα πόδια είχαν πρηστεί και το ένα μάτι του ήταν κλειστό και ματωμένο. Σε άθλια κατάσταση, αποστεωμένο και καλυμμένο με αίματα κείτονταν ετοιμοθάνατο σε κεντρικό σημείο του χωριού. Μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο από δύο μέλη μας αλλά ήταν ήδη πολύ αργά…
Αναμφισβήτητα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα περιστατικό κακοποίησης από κάποιον "άνθρωπο" που ίσως αγνοεί ότι έχει διαπράξει ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως πρέπει να επισημάνουμε κι μία άλλη - εξίσου ανησυχητική - διάσταση του περιστατικού. Το σκυλί αυτό όπως προκύπτει από άλλες πρόσφατες καταγγελίες, περιφερόταν σε αυτή την κατάσταση επί αρκετές ημέρες πριν καταλήξει σε κεντρικό σημείο του χωριού απ' όπου τις Κυριακές περνούν πολλοί συμπολίτες μας. Ωστόσο μονάχα ένας ενδιαφέρθηκε ώστε να μας ειδοποιήσει και μάλιστα να περιμένει στο σημείο για να βοηθήσει.


Δεν θα έπρεπε σήμερα σε μία ευνομούμενη κοινωνία πολιτισμένων ανθρώπων να έχουν εξαλειφθεί παρόμοια περιστατικά; Κι ακόμα περισσότερο θα περιμέναμε να υπάρχει η στοιχειώδης ευαισθησία ώστε τουλάχιστον να ειδοποιούνται εγκαίρως όσοι θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν και να φροντίσουν τα άρρωστα ή κακοποιημένα ανυπεράσπιστα πλάσματα;

Ελπίζουμε να ήταν αυτό το τελευταίο ανάλογο περιστατικό και ευχόμαστε ο δράστης να καταφέρει να γιατρέψει τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα του.
Καλή σας εβδομάδα.

Η Φιλοζωική Νάξου


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More