Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Πάρος: Μαθητής σκότωσε κλoτσώντας γατάκι και αποβλήθηκε από το Γυμνάσιο

Ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου PAWS με σχετικό δελτίο τύπου μας ενημέρωσε ότι μαθητής της Α’ Γυμνασίου σε σχολείο της Πάρου κατά τη διάρκεια εκδρομής στην περιοχή Πίσω Λιβάδι, πριν από μερικές εβδομάδες κλώτσησε ένα πέντε μηνών γατάκι, ενώπιον μιας καθηγήτριας και των συμμαθητών του.

Οι συμμαθητές του αντέδρασαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν. Εξαιτίας της κλωτσιάς το ζωάκι πέθανε μερικές ώρες αργότερα. Όμως αμέσως μετά το συμβάν η καθηγήτρια του Γυμνασίου κάλεσε τους ανθρώπους της PAWS, ώστε να πάνε επί τόπου και να περιθάλψουν το γατάκι, το οποίο - όπως η ίδια τους είπε - χτυπήθηκε από αυτοκίνητο! Δυστυχώς κανείς δεν μπορούσε να πάει στο Πίσω Λιβάδι καθώς τα μέλη του φιλοζωικού είναι και μετρημένα στα δάχτυλα και δεν βρίσκονταν κοντά. Έτσι το ζώο πέθανε.

Λίγες μέρες μετά από αυτό το τηλεφώνημα έγινε γνωστό στη Νάουσα, ότι μαθητής του Γυμνασίου αποβλήθηκε, επειδή σκότωσε κλοτσώντας ένα ζώο, οι άνθρωποι του PAWS έψαξαν το τι σύνεβη και διαπίστωσαν, ότι πρόκειται για το γατάκι για το οποίο είχαν ειδοποιηθεί. Το ζώο δεν το χτύπησε αυτοκίνητο αλλά ο μαθητής.

Οι γονείς επιβράβευσαν το παιδί τους για το κατόρθωμα!

Ο διευθυντής του Γυμνασίου όταν πληροφορήθηκε το συμβάν τιμώρησε τον μαθητή με διήμερη αποβολή και κάλεσε τους γονείς του για να τους ενημερώσει. Όμως εκείνοι δεν θεώρησαν και μεγάλο σφάλμα το γεγονός ότι το παιδί τους σκότωσε ένα ζωάκι για πλάκα… Για να το επιβραβεύσουν, αφού δικαιολογήθηκαν λέγοντας, ότι «όλα τα αγόρια το ίδιο κάνουν» - όπως έγινε γνωστό - του έκαναν δώρο και ένα αεροβόλο!

Ο PAWS συγχαίρει την διεύθυνση του Γυμνασίου για την απόφαση να τιμωρηθεί με αποβολή ο μαθητής - δράστης, μπας και συνετιστεί και σε επαφή με τους ευαίσθητους καθηγητές θα διοργανώσει σεμινάρια φιλοζωίας για τους μαθητές του σχολείου.

Σε περίπτωση που οι γονείς του μαθητή δεν το γνωρίζουν τους ενημερώνουμε ότι τέτοιου είδους πράξεις τιμωρούνται σύμφωνα με τον νόμο. Ας πουν στο παιδί τους - αφού το καταλάβουν πρώτα οι ίδιοι - ότι τα γατάκια, τα σκυλάκια, τα σκαντζοχοιράκια, οι σαύρες κ.ά., δεν είναι βότσαλα για να τα κλωτσάμε, αλλά έμβια όντα που έχουν δικαιώματα!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More