Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Καβάλα: Κυνηγοί βασανίζουν μικρά αγριογούρουνα

Οι Φίλοι των Ζώων Δράμας ενημέρωσαν για ένα ακόμα έγκλημα, που διαπράττουν κυνηγοί στην Καβάλα, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους στο κυνήγι αγριογούρουνων. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το μικρό αγριογουρουνάκι είναι δεμένο με αλυσίδα και γίνεται αντικείμενο εκπαίδευσης του σκύλου, ο οποίος του επιτίθεται και το δαγκώνει!

Προφανώς ο κυνηγός - βασανιστής σκότωσε την μητέρα και αιχμαλώτισε το μωρό αγριογουρουνάκι, για να το υποβάλει σε βασανιστήρια. Αυτός ο κυνηγός σίγουρα έχει δεκάδες φίλους κυνηγούς, οι οποίοι σίγουρα γνωρίζουν τι κάνει… αφού τις ίδιες τακτικές εφαρμόζουν οι περισσότεροι κυνηγοί οι οποίοι εκτονώνονται με το συγκεκριμένο πολύ ανδρικό «σπορ» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο στην Καβάλα.

Όσοι γνωρίζουν, που συμβαίνουν αυτές οι πρακτικές και δεν μιλούν ενώ ξέρουν και ποιοι τις εφαρμόζουν, γίνονται συνένοχοι τέτοιων εγκλημάτων, εις βάρος πλασμάτων τα οποία αισθάνονται, πονούν, υποφέρουν και βασανίζονται αλύπητα.

Αλήθεια όσοι κυνηγοί γνωρίζουν αυτές τις μεθόδους εκπαίδευσης των σκυλιών με άμοιρα μωρά γουρουνάκια, και δεν συμφωνούν, τι κάνουν; Καταγγέλλουν τους «συναθλητές» τους, που εξασκούνται σε αυτό το σαδιστικό σπορ; Αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι ανατρέφουν σωστά τα παιδιά τους; Άραγε τι τους διδάσκουν;

Η σιωπή στα εγκλήματα είναι ξεκάθαρη συνενοχή


Το κυνήγι είναι περιττό στη σημερινή σύγχρονη εποχή. Αν και αποτέλεσε αποτελεσματική μέθοδο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους πριν από 100.000 χρόνια, το κυνήγι δεν είναι τώρα τίποτα περισσότερο από μια βίαια μορφή «αναψυχής» την οποία η μεγαλύτερη πλειοψηφία των κυνηγών δεν χρειάζεται, ούτε για την κάλυψη των ζωτικών της αναγκών, ούτε για τη διαβίωσή της.

Το να σκοτώνεις άλλα πλάσματα για πλάκα και όχι π.χ. γιατί δεν έχεις να φας είναι έγκλημα και μάλιστα στην εποχή μας παραμένει νόμιμο έγκλημα. Η ελληνική Πολιτεία αντιμετωπίζει τους κυνηγούς ως αμιγές εκλογικό σώμα, γι’ αυτό και δεν περιορίζει ποτέ την φριχτή δράση τους.

Η ανδρεία των ανθρώπων στην εποχή μας, αποδεικνύεται αλλιώς, και όχι με όπλα, φυσίγγια και θηράματα. Βοηθήστε ουσιαστικά κάποιον, που έχει την ανάγκη σας, είτε είναι άνθρωπος είτε είναι ζώο και τότε σίγουρα θα νιώσετε πραγματικά ανδρείος άνδρας…

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More