Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Ένας πρώην αδέσποτος γάτος έγινε εκατομμυριούχος

Ο μαύρος Τομάσο από τη Ρώμη

Ποιος θα το πίστευε ότι ένας μαύρος γάτος, ηλικίας τεσσάρων ετών, θα κληρονομούσε την μεγάλη περιουσία μιας ζάμπλουτης 94χρονης κυρίας από τη Ρώμη! Ο Τομάσο, που κάποτε τριγυρνούσε αδέσποτος στους δρόμους της Ρώμης, υιοθετήθηκε από την εν λόγω κυρία και πριν από ένα μήνα, όταν αυτή απεβίωσε, έγινε ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας της. Η αξία αυτής της περιουσίας εκτιμάται περί τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, καθώς απαρτίζεται από ακίνητη περιουσία ( διαμερίσματα και μονοκατοικίες) σκορπισμένες από το Μιλάνο μέχρι την Καλαβρία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian , στην χειρόγραφη διαθήκη που βρέθηκε και φέρει ως ημερομηνία εγγραφής της την 26η Νοεμβρίου 2009, η ιδιοκτήτρια του Τομάσο, η οποία ήταν η άτεκνη χήρα ενός επιτυχημένου κατασκευαστή, δίνει οδηγίες στους δικηγόρους της ώστε να φροντίσουν για την ευζωία του γάτου, ο οποίος είναι και ο μοναδικός κληρονόμος της.
Βέβαια, οι Ιταλικοί νόμοι δεν επιτρέπουν στα ζώα να κληρονομούν, αλλά προβλέπουν στην δημιουργία καταπιστεύματος στο όνομά τους θέτοντας κάποιο πρόσωπο ως διαχειριστή. Η ηλικιωμένη κυρία φαίνεται λοιπόν, ότι είχε φροντίσει και γι αυτό, τοποθετώντας στην διαθήκη της ως διαχειρίστρια την νοσοκόμα της Στεφανία, η οποία φρόντιζε την ίδια και τον γάτο της στα τελευταία χρόνια της ζωής της. Έτσι τώρα η Στεφανία βρέθηκε να διαχειρίζεται μια τεράστια περιουσία με μοναδική της έννοια να φροντίζει ότι ο Τομάσο καλοπερνάει. Φυσικά τα στοιχεία της Στεφανία και η τοποθεσία όπου βρίσκεται και φροντίζει το τυχερό γατί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Το μόνο που φαίνεται να έχει πει η ίδια η νοσοκόμα ήταν ότι «Δεν είχα ιδέα πως η κυρία είχε τόσα πολλά λεφτά».

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More