Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Χαλκιδική: Καταδικάστηκε εκείνη που αγαπά τα ζώα και όχι αυτοί που τα δηλητηριάζουν!

Χθες 8 Δεκεμβρίου 2011 δικάστηκε από το Πταισματοδικείο (Ειρηνοδικείο) Ν. Μουδανιών και τελικά κρίθηκε ένοχη η φιλόζωη Άντα Σαλαμανούδη, που μένει και δραστηριοποιείται στον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, επειδή μετά από καταγγελία στις 24-11-2010 σύμφωνα με αυτοψία της Διεύθυνσης Υγείας Ν.Α.Χ. διαπιστώθηκε, ότι σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας να διατηρεί τέσσερεις γάτες στη βεράντα.

Ο δημόσιος κατήγορος πριν την καταδικάσει είπε: «εξαίρω την κα Σαλαμανούδη για τη φιλοζωία της αλλά κρίνεται ΕΝΟΧΗ». Το έγκλημα για το οποίο στην κυριολεξία πληρώνει, αφού η ενοχή συνεπάγεται επιβολή προστίμου, δικαστικά έξοδα, παράσταση, παράβολα είναι η παρουσία των αδέσποτων γάτων στο ισόγειο μπαλκόνι του σπιτιού της.

Επειδή η κα Σαλαμανούδη δεν μένει σε μονοκατοικία και δεν δηλητηριάζει, δεν κλωτσάει, δεν χτυπάει τα ζώα, τα απροστάτευτα γατάκια της γειτονιάς περνούν και κάθονται στο μπαλκόνι της. Αυτό για τους γείτονες της που προφανώς είναι «παστρικοί» και δεν ανέχονται τέτοια πράγματα είναι κάτι ιδιαιτέρως ενοχλητικό και οι δικαστές της «χρέωσαν» τα αδέσποτα ζώα ως δικά της και την κατηγόρησαν, ότι τα «διατηρεί» ξεπερνώντας τον αριθμό που ορίζει ο νόμος.


Όπως η ίδια εξηγεί και όπως κάθε φιλόζωος που γνωρίζει τη συμπεριφορά της γάτας καταλαβαίνει: «Ανεβαίνουν στο μπαλκόνι απλά γιατί με γνωρίζουν και αισθάνονται την ανάγκη της παρουσίας μου». Η δικηγόρος της Βάσω Τάκη - γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στην Ημαθία - απάντησε στην ποινικοποίηση ως εξής «σήμερα καταδικάζεται η φιλοζωία, στη θέση της κα Σαλαμανούδη έπρεπε να είναι ο δήμαρχος». Θυμίζουμε ότι στον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής ο βασανισμός και η δηλητηρίαση ζώων είναι καθημερινή πρακτική, κάτι που πριν από μερικές εβδομάδες, αναγκάστηκε να παραδεχθεί και η δημοτική αρχή.

Η κα Σαλαμανούδη εξηγεί, πως νιώθει μετά την καταδίκη της, ενώ άλλοι γύρω της εκδηλώνουν την κτηνωδία τους πάνω στα ζώα, «Νιώθω ΦΟΒΟ και έχω μπει στο καβούκι μου. Το ΜΙΣΟΣ για τα ζώα που προσωποποιείται στο άτομό μου με έχουν κουρελιάσει ηθικά, οικονομικά και σωματικά. Νομίζω πως πρέπει να προσέχουμε πολύ, για να ζήσουμε και να αγωνιστούμε γι’ αυτό που αγαπάμε. Κάθε ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ αποβαίνει εις βάρος του έργου μας.

Η δικηγόρος μου Βάσω Τάκη από τη Συντονιστική Επιτροπή και μάρτυρες η Ιζαμπέλα Μποτονάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ - Η ΑΓΑΠΗ» και ο Τάσος Αναστασιάδης, φιλόζωος κάτοικος Ελβετίας αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην καταδικαστώ.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως στην Ελβετία έχει τρεις γάτες, που διέσωσε στην Ελλάδα, και φίλοι του έχουν πέντε γάτες που πήραν από την Ελλάδα για να τις σώσουν. Τόνισαν ότι θα ήταν γελοιότητα να τους πάνε στο δικαστήριο γιατί έχουν πάνω από δύο γάτες. Αδέσποτα δεν υπάρχουν βέβαια στην Ελβετία, γιατί εκεί γίνονται στειρώσεις, τα οικόσιτα φέρουν μικροτσίπ και λουράκι και είναι αδιανόητο να γίνεται σύγχυση ανάμεσα στα οικόσιτα και τα αδέσποτα. Αλλά αυτά εκτός Ελλάδας.

Η κα Μποτονάκη ανέφερε πως επανειλημμένα με βοήθησε για στειρώσεις και περιθάλψεις αδέσποτων ζώων στα Μουδανιά. Παρά το βάρος των τεράστιων υποχρεώσεών της, στάθηκε πάντα δίπλα μου, μαζί με τον σύζυγό της ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη για στειρώσεις και καταγγελίες κακοποίησης – δηλητηριάσεων. Εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ μας ΤΥΧΗ και ο Θεός μαζί μας».

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More