Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Μωρό - ζαρκάδι νεκρό από τις σφαίρες κυνηγών

Η Μ.Κ.Ο. «Δράση για την Άγρια Ζωή», που δραστηριοποιείται για τη σωτηρία των ζώων της άγριας πανίδας και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι την Κυριακή 28/11το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα παρέλαβε ένα ζαρκάδι, το οποίο τους το έστειλε το Δασαρχείο Διδυμοτείχου.

Το ζώο, παρά την άμεση κινητοποίηση της Δασικής Υπηρεσίας και τις φροντίδες που δέχτηκε από τοπικό κτηνίατρο, όταν έφτασε Θεσσαλονίκη δυστυχώς είχε ήδη εκπνεύσει.Έφερε παλιό κάταγμα στον ταρσό του αριστερού ποδιού και τραύματα στους γλουτούς και το λαιμό.

Στην ιστοσελίδα www.drasi-agriazoi.gr αναφέρουν: «Μπορούμε να πούμε γι’ αυτό το περιστατικό ότι είναι ένα ακόμη συμβάν λαθροθηρίας, έτσι απλά και να το προσπεράσουμε; Μπορεί κανείς να αντικρύσει στα μάτια αυτό το ζώο και να μη πει ένα ΓΙΑΤΙ;

Είναι δυνατόν να μην διερωτηθεί ο καθένας μας για τις δικές του ευθύνες αλλά και την ανικανότητα της κοινωνίας μας να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το θέμα της λαθροθηρίας στη χώρα μας;

Ως τώρα για φέτος στη Δράση για την Άγρια Ζωή παραλάβαμε πάνω από 100 τραυματισμένα άγρια ζώα. Πόσα άραγε παρέλαβαν τα υπόλοιπα κέντρα περίθαλψης; Πόσα άραγε σκοτώθηκαν, ταριχεύτηκαν ή πέθαναν ανήμπορα δίχως να τα εντοπίσει ποτέ κανείς; Τόση αδιαφορία για το πρόβλημα θα επιδεικνύει εσαεί η πολιτεία;».

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More