Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Στα χέρια της Αστυνομίας για κακοποίηση ζώων

Άμεση ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας στις καταγγελίες του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας που αφορούσαν περιστατικά θανάτωσης και κακομεταχείρισης ζώων (σκύλων) στις περιοχές της Ακράτας και της Αιγείρας, καθώς και στο περιστατικό θανάτωσης σκύλου που συνέβη χθες στην Αγριλιά Αιτωλοακαρνανίας. Τόσο το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, όσο και το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, επιλήφηκαν άμεσα στα συγκεκριμένα περιστατικά διεξάγοντας τις απαραίτητες αστυνομικές ενέργειες και έρευνες.

Επιπλέον από την Αστυνομία αναφέρεται ότι σε δυο από τις τρεις περιπτώσεις έχουν σχηματιστεί από τις προαναφερόμενες αστυνομικές υπηρεσίες, δικογραφίες σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν άμεσα στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων και Μεσολογγίου.

Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών η Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες ότι :

Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.


πηγή - aerasfm.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More