Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον oυκρανό πρέσβη για την εξόντωση των αδέσποτων λόγω EURO 2012

Την περασμένη Τρίτη τα μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, Νατάσα Μπομπολάκη, Τίνα Κασιδόκωστα και Γιάννα Κατίρτζογλου, πήγαν στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα και παρέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας για την εξόντωση χιλιάδων αδέσποτων στην Ουκρανία εν όψει του EURO 2012, το οποίο θα διεξαχθεί εκεί.

Την επιστολή παρέλαβε σύμβουλος του ουκρανού πρέσβη στον οποίο οι τρεις εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων εξέθεσαν τους λόγους της επίσκεψής τους. Εκείνος - όπως έγινε γνωστό - τους απάντησε ότι «η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι ενήμερη για το θέμα αυτό, το οποίο έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση σε παγκόσμιο επίπεδο και λαμβάνει μέτρα, ώστε να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής των αδέσποτων ζώων φροντίζοντας παράλληλα και για την ευζωία τους».

Η επιστολή αφού μεταφραστεί επίσημα από την Πρεσβεία της Ουκρανίας στη συνέχεια θα διαβιβαστεί αρμοδίως στους υπεύθυνους της ουκρανικής κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας τονίζουν: «Ελπίζουμε πως το καθολικό ρεύμα αντίδρασης, που έχει δημιουργηθέι σε όλο τον κόσμο, ότι τελικά θα θέσει τέρμα στην εξόντωση των υπόλοιπων αδέσποτων ζώων, και ότι πραγματικά θα ληφθούν μέτρα για την ευημερία των ζώων αυτών.

Έχοντας βέβαια έντονες επιφυλάξεις για τα ανωτέρω θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ενώνοντας την δική μας φωνή με αυτή του παγκόσμιου φιλοζωικού κινήματος για τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία σε βάρος των ζώων».

Δύο βίντεο σχετικά με το γίνεται σε βάρος των αδέσποτων ζώων στην Ουκρανία μπορείτε να δείτε εδώ:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More