Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

12 μήνες φυλακή με αναστολή και 600 ευρώ πρόστιμο για τη θανάτωση σκύλου στα Κουφάλια

Σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή και με 600 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, επειδή είχε λευκό ποινικό μητρώο, καταδικάστηκε σήμερα από το Ά Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Έλληνας κάτοικος Κουφαλιών Θεσσαλονίκης, ο οποίος παραμονή πρωτοχρονιάς σκότωσε εξ’ επαφής έναν αδέσποτο σκύλο, έξω από τις εργατικές πολυκατοικίες της περιοχής.

Και η δικαστής και η εισαγγελέας ήταν καταπέλτες εναντίον του Γ.Π.. Αρχικά του επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών φυλάκιση με αναστολή (6 μήνες και 800 ευρώ για την θανάτωση ζώου, 6 μήνες και 800 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή και 6 μήνες και 800 ευρώ για παράνομη οπλοχρησία).

Όμως κατηγορούμενος ζήτησε επιείκεια λόγω των 6 παιδιών, που έχει και επειδή είναι άνεργος, έτσι η ποινή μειώθηκε στους 12 μήνες με αναστολή και 600 ευρώ πρόστιμο. Μάλιστα είπε, ότι λόγω της ανεργίας, δεν είχε πληρώσει, για να ανανεώσει της άδειας οπλοφορίας. Το όπλο του κατασχέθηκε.

Παρόντες στο δικαστήριο σήμερα ήταν ένας γιος του δράστη, ο οποίος είναι καλόγερος και η μητέρα του και σύζυγος του εγκληματία, οι οποίοι – όπως μάθαμε διαρκώς έκαναν τον σταυρό τους ως καλοί χριστιανοί – για το κακό, που τους βρήκε. Γιατί ας μη ξεχνάμε, ότι για του χριστιανούς, όλα τα στέλνει ο θεός ή ο διάβολος και πρόκειται για δοκιμασίες, που μας ετοιμάζουν για τον παράδεισο!

Ο μάρτυρας, που είδε τον άνδρα να πυροβολεί το ζώο, στο δικαστήριο άρχισε να μασάει τα λόγια του, όταν η δικαστής τον ρώτησε τι είδε. Ο αυτόπτης μάρτυρας, που είναι λαχειοπώλης στο επάγγελμα και στο μεταξύ είχε απειληθεί, από τον κύκλο των γειτόνων και των γνωστών του δράστη, οι οποίοι του είπαν, ότι δεν θα ξαναγοράσουν λαχεία από εκείνον, άρχισε να λέει, ότι δε βλέπει καλά και ότι «έχει μια θολούρα». Όμως η εισαγγελέας δεν «μάσησε» κατά το κοινώς λεγόμενο και του είπε, ότι προφανώς η θολούρα είναι προσωρινή και την έπαθε σήμερα.

Αρκετά άτομα από τα φιλοζωικά σωματεία και ομάδες της πόλης ήταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν και γι' αυτό το έγκλημα. Δεν έλειψαν βέβαια και οι απειλές από κυνηγούς φίλους του δράστη προς πάσα κατεύθυνση, αλλά το συγκεντρωμένο πλήθος δεν το έβαλε κάτω.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης του εγκλήματος, δεν ήταν ο ίδιος άνδρας, ο οποίος μια μέρα νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με την Ζωή Μποζαγλυκίδου, μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων Κουφάλια», και είχε απειλήσει, ότι θα σκοτώσει το ζώο - δηλώνοντας μάλιστα κυνηγός - επειδή ο αδέσποτος σκύλος του χάλασε τα μπεκ στον κήπο του.


Διαβάστε περισσότερα 

Κουφάλια: Συνελήφθη και δικάζεται στις 4/1 αυτός που πυροβόλησε αδέσποτο σκυλί

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More