Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

9 μήνες και 3.000 ευρώ χωρίς αναστολή για τον εγκληματία που σκότωσε τον Ρήγα και κακοποίησε τον Δούκα

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί σήμερα από τις 09:00 έξω από την αίθουσα του Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, κρατώντας φωτογραφίες του καταματωμένου Ρήγα, καθώς αναμενόταν εκεί να γίνει η δίκη του 55χρονου, ο οποίος στις 23 Δεκεμβρίου 2011 επιτέθηκε σε δύο σκυλιά στο Μοσχάτο και τα χτύπησε με απίστευτη αγριότητα χρησιμοποιώντας σιδηρολοστό.

Ο ένας σκύλος, ο Ρήγας, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του μετά από μερικές μέρες από ανακοπή καρδιάς και μόλις η αξονική τομογραφία είχε δείξει, ότι ένα κομμάτι του κρανίου του είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλο του. Ευτυχώς το δεύτερο θύμα, ο Δούκας, που έφερε ελαφρότερα τραύματα, τη γλύτωσε και τελικά υιοθετήθηκε.

Ούτε η πρόεδρος του δικαστηρίου, που τελικά καταδίκασε τον 55χρονο δράστη, δεν άντεχε να βλέπει τη φωτογραφία του χτυπημένου Ρήγα μέσα στα αίματα… Ο κατηγορούμενος, που χτύπησε βάναυσα δύο αδέσποτα σκυλιά με σιδηρολοστό στις 23 Δεκεμβρίου 2011 στο Μοσχάτο, καταδικάστηκε τελικά σήμερα από το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με 9 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, ποινή όμως, που είναι εξαγοράσιμη,  και με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Οι 3 φ βασικοί μάρτυρες στη υπόθεση των Ρήγα - Δούκα
 Αρχικά προτάθηκε η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης, που προβλέπεται για κάθε ζώο, δηλαδή 12 μήνες, αλλά με συμψηφισμό - όπως προβλέπει ο νόμος - επιβλήθηκαν 9 μήνες για την κατά συρροή κακοποίηση των ζώων σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι είναι η μεγαλύτερη ποινή, που προβλέπεται, για τέτοιους είδους πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο του, η οποία προσπάθησε – αλλά δεν τα κατάφερε – να παρουσιάσει ως ψευδομάρτυρες όλους εκείνους, που σήμερα κατέθεσαν, τι είδαν το πρωί της 23 Δεκεμβρίου 2011. Προσπάθησε δε να δικαιολογήσει τον 55χρονος λέγοντας, ότι τα ζώα του επιτέθηκαν, επειδή ήταν πεινασμένα!

Η συνήγορος του κατηγορουμένου απευθυνόμενη προς την Μαρίνα Τελή την κατηγόρησε, ότι ξεσήκωσε τους φιλόζωους μέσω του ίντερνετ, αναγκάζοντας την πρόεδρο να παρέμβεις λέγοντας της «εντάξει αγορεύσατε!». Μάλιστα όταν κάποιος από τους δεκάδες φιλόζωους, που κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου, κρατούσε στο χέρι του τη φωτογραφία του χτυπημένου Ρήγα η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να την κατεβάσει (καθώς το θέαμα του ζώου πλημμυρισμένο με αίματα είναι φριχτό) γιατί όπως είπε «δεν αντέχει να την βλέπει».

Η δίκη το αποτέλεσμα της οποίας δικαιώνει το φιλοζωικό κίνημα κράτησε περισσότερο από μια ώρα και δικηγόρος των φιλοζωικών σωματείων ήταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνος Πλεύρης.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More