Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Καβάλα: Κτήνος πυροβόλησε σκύλο στο κεφάλι!.

Η Δανάη Ροίδου από το Φιλοζωικό Σωματείο «Αγάπη» με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης ενημέρωσε  για ένα ακόμη έγκλημα, που συνέβη εις βάρος σκύλου, τον οποίο πυροβόλησε ένας άνδρας στο χωριό Κάριανη Καβάλας
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 στο συγκεκριμένο χωριό ο Καυκάσιος Ποιμενικός του Ε.Π. κατάφερε να βγει στον δρόμο από ένα ελαττωματικό σημείο της περίφραξης του οικοπέδου (το οποίο ο ιδιοκτήτης του δεν είχε αντιληφθεί ότι υπάρχει, ώστε να το κλείσει) και να κυνηγήσει τις κότες, που περιφέρονταν εκεί, και οι οποίες ανήκουν στον γείτονα του και δράστη του εγκλήματος.

Οι κότες αν και ανήκουν στον δράστη, δεν βρίσκονται σε κοτέτσι αλλά κυκλοφορούν αδέσποτες σε όλο το μήκος του δρόμου. Ο Καυκάσιος Ποιμενικός ενστικτωδώς κυνήγησε τα πουλερικά και δυστυχώς έπνιξε μια κότα. Ο ιδιοκτήτης τους βλέποντας τον σκύλο, να πνίγει την κότα, πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι – μέσα σε κατοικημένη περιοχή – θέλοντας φυσικά να τον σκοτώσει.

Αν και επανειλημμένα άλλα σκυλιά είχαν πνίξει κότες, ποτέ δεν σκέφτηκε, ότι τα τετράποδα δρώντας ενστικτωδώς κάνουν κάτι φυσιολογικό και πως εκείνος θα έπρεπε να προστατέψει τα κοτόπουλα βάζοντας τα σε περιφραγμένο χώρο! Μετά από φαρμακευτική αγωγή και τις άριστες υπηρεσίες του κτηνιάτρου που περιέθαλψε το ζώο, ο σκύλος κατάφερε να επιζήσει, σίγουρα όμως δυστυχώς δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαναδεί από το αριστερό του μάτι.

Η υπόθεση, όπως μας ενημέρωσαν, έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης και ελπίζουμε στην παραδειγματική τιμωρία του δράστη για να αποτραπούν επιτέλους τέτοιου είδους αποτρόπαιες ενέργειες εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More