Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Μυτιλήνη:Εκτέλεσε σκύλο και επιτέθηκε στον ιερέα!

Ένας σκύλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια του κ. Μίσα Φαρσακόπουλου και του π. Χρήστου στην είσοδο της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μανταμάδο Λέσβου. Ο 59χρονος δράστης είπε, ότι το μεσαίου μεγέθους σκυλάκι του επιτέθηκε και μόλις το σκότωσε προσπάθησε να επιτεθεί και στον ιερέα, ο οποίος του ζήτησε τον λόγο, καθώς εκείνος ήταν, που το φρόντιζε. Ο στρατιωτικός κ. Φαρσακόπουλος βλέποντας τι συμβαίνει μπήκε στη μέση για να προστατέψει τον ιερέα και να απωθήσει τον εκτελεστή.

Ο πατέρας Χρήστος, πολύ γνωστός για τη φιλοζωική του δράση στον τόπο, είπε χαρακτηριστικά πως φοβήθηκε για τη ζωή του και πως πάλι καλά, που βρέθηκε ο στρατιωτικός εκεί και εμπόδισε τον δράστη να τον βλάψει. Καταγγελία και αυτεπάγγελτη μήνυση έχει γίνει ήδη στο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου, το οποίο έχει αναλάβει και την προανάκριση. Ο 59χρονος δράστης αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο κ. Μίσα Φαρσακόπουλος, που δημοσίευσε και τη φωτογραφία του νεκρού σκύλου, γράφει στο Facebook: «το τελευταίο που θέλω να πω είναι πως σαν στρατιωτικός που είμαι αυτό που έσωσε αυτό το τέρας από τα χέρια μου ήταν η στολή που φορούσα. Τιμωρία σε όλους τους δολοφόνους. Προσωπικά ήταν σαν να σκότωσε εμένα τον ίδιο».

Όπως δημοσίευσε το www.adespoto.gr ο δράστης βρέθηκε στη μονή γιατί θέλησε να επισκεφθεί το μνήμα της μάνας του στο νεκροταφείο, που υπάρχει στο μοναστήρι και εκεί είπε πως του επιτέθηκε το ζώο, ενώ κανένας από τους μάρτυρες δεν το επιβεβαιώνει. Βγήκε από το μοναστήρι πήρε την καραμπίνα από το αυτοκίνητο του και εκτέλεσε το ζώο εν ψυχρώ!

O ιερέας φοβάται για την ζωή του

Με τη Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο π. Χρήστος. Ο ιερέας ήταν έντρομος γι’ αυτό που έζησε και καταστενοχωρημένος. Της είπε, ότι ταΐζει αρκετά αδέσποτα, αφού αγαπάει όλα τα πλάσματα του Θεού και κυρίως τα ανυπεράσπιστα.

Ο «κύριος» Μ.Π., δράστης του εγκλήματος πήγαινε στην εκκλησία. Κάποιο από τα αδέσποτα του γαύγισε και αυτός σε άγρια κατάσταση είπε του παπά Χρήστου «τώρα θα τα κανονίσω εγώ, θα πάω να φέρω την καραμπίνα να τα σκοτώσω». Μάταια ο ιερέας προσπάθησε να τον αποτρέψει. Ο δράστης, αφού διένυσε ένα χιλιόμετρο, επέστρεψε κρατώντας μια καραμπίνα και παρά τις ικεσίες του ιερέα, σκότωσε εν ψυχρώ το ένα σκυλί και απείλησε με την καραμπίνα και τον ίδιο τον ιερέα.

Το δεύτερο σκυλί ο παπάς πρόλαβε να το σώσει από την μανία του δράστη. Τα σκάγια παρ’ ολίγο όμως να χτυπήσουν και τους ανθρώπους, που είχαν πάει στην εκκλησία, να ανάψουν κερί. Δύο εκ των οποίων κατέθεσαν ήδη στην Αστυνομία ως μάρτυρες. Όταν ο δράστης ενημερώθηκε για την καταγγελία του ιερέα, έβαλε τον γιό του και πήρε τηλέφωνο τον πατέρα Χρήστο. Ο γιος του τον έβριζε λέγοντας, ότι δεν μπορεί να είναι ιερέας και να μηνύει τους ενορίτες του.

Ανάλογα τέτοια τηλεφωνήματα έγιναν και από άλλους συγχωριανούς προς τον παπά. Η κα Μπομπολάκη, που είναι και νομικός εξήγησε στο ιερέα – ώστε να το μεταβιβάσει στους ενορίτες του – ότι την μήνυση την κάνει αυτεπάγγελτα η αστυνομία λόγω της φύσης του αδικήματος. Ο ιερέας μου είπε πολλές φορές στην κα Μπομπολάκη, ότι φοβάται για τη ζωή του λόγω της αγριότητας του χαρακτήρα του δράστη.


Η κα Μπομπολάκη επικοινώνησε και με το Α.Τ. της περιοχής. Ναι μεν τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν, ό,τι μπορούν, για να τον συλλάβουν, αλλά αφού τον ενημέρωσαν για την καταγγελία εις βάρος του επί της ουσίας ενδεχομένως και άθελα τους τον προειδοποίησαν, γι’ αυτό και εκείνος τώρα κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη.

Η εισαγγελέα Μυτιλήνης, είπε στην κα Μπομπολάκη, ότι είναι ενήμερη για το συμβάν και της τόνισε: «μην στενοχωριέστε θα κάνουμε τα δέοντα».

Αλήθεια, μετά τον σκύλο και τον ιερέα ποιος έχει σειρά;
Άλλο ένα περιστατικό που μας εκθέτει στην παγκόσμια φιλοζωική κοινότητα
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων με ανακοίνωση τους εκφράζουν «τον αποτροπιασμό τους για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αδέσποτου σκύλου και την απόπειρα επίθεσης κατά του ιερέα της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ καθώς και τον παρ' ολίγο τραυματισμό προσκυνητών, που συνέβη σήμερα το πρωί της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2012 στο χωριό Μανταμάδος της Λέσβου.

Η στυγνή δολοφονία με κυνηγετική καραμπίνα του ανυπεράσπιστου ζώου συγκλόνισε τη φιλοζωική κοινότητα της χώρας και το περιστατικό έχει γίνει ήδη γνωστό και στο εξωτερικό.

Απευθύνουμε έκκληση προς την Εισαγγελία Λέσβου, το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα αλλά και την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον δράστη και φυσικά να προστατεύσουν τον ιερέα, που έπραξε το αυτονόητο, και, όπως και η θρησκεία το επιβάλλει, να προφυλάξουν την τοπική κοινωνία από αυτό το ανθρώπινο τέρας, που νομίζει, ότι μπορεί να σπέρνει έτσι τον θάνατο.

Σήμερα είχε σειρά ο σκύλος, αύριο ποιος;».

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More