Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Μεταμόρφωση: Ξυλοκόπησε ετοιμόγεννη σκυλίτσα και συνελήφθη

Το ζώο γέννησε από τα χτυπήματα που υπέστη

Προχθές το πρωί ο σκύλος της Κατερίνας Θεμελή γαύγιζε επίμονα στο μπαλκόνι τους σπιτιού τους στη Μεταμόρφωση. Έτσι εκείνη αναγκάστηκε να βγει και να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε τον 75χρονο γείτονα της να χτυπά μανιωδώς μ’ ένα σκουπόξυλο για σκυλίτσα, που εγκυμονούσε.

Ταραγμένη κατέβηκε με τις πιτζάμες στο πάρκο ουρλιάζοντας προς τον δράστη να σταματήσει. Ο 75χρονος άνδρας, που είναι γνωστός στην περιοχή για τα «έργα» τους εις βάρος των ζώων (φόλες, κλοτσιές) μπήκε γρήγορα στην αυλή του σπιτιού, αλλά έκανε το λάθος να ξαναβγεί μετά από λίγο…

Και τότε η γυναίκα τον άρχισε στα χαστούκια εξοργισμένη, που για άλλη μια φορά τον έβλεπε, να κακοποιεί ζώο. Η κόρη του δράστη από το μπαλκόνι απείλησε, ότι θα καλέσει την Αστυνομία και όντως το έκανε.

Με που έφτασαν επί τόπου από το Α.Τ. Μεταμόρφωσης οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στη διασταύρωση των οδών Δεκελείας και Αγίου Νεκταρίου η Κατερίνα Θεμελή τους κατήγγειλε τι είχε συμβεί και ο 75χρονος άνδρας συνελήφθη.

Στο μεταξύ η σκυλίτσα από το σοκ, επειδή ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, την ώρα που έφθασαν οι αστυνομικοί γέννησε τα κουτάβια της! Οι αστυνομικοί κάλεσαν την Ειρήνη Μακροπούλου καθώς γνώριζαν, ότι φροντίζει αδέσποτα ζώα, για να πάρει τη σκυλίτσα και τα κουτάβια της, τα οποία γεννήθηκαν ζωντανά.

Στο τμήμα η Κατερίνα έκανε μήνυση εναντίον του 75χρονου γείτονας της και θύμισε στους αστυνομικούς, ότι και πέρυσι είχε κάνει αγωγή στους δύο γαμπρούς του δράστη (οι οποίοι είναι συνταξιούχοι αστυνομικοί) καθώς την παρενοχλούσαν εξαιτίας του σκύλου της. Θύμισε μάλιστα στον κ. διοικητή, ότι τότε της είχε «τρίξει» τα δόντια λέγοντας της, ότι αν ξανακάνει καταγγελία εις βάρος αυτού του άνδρα, θα έχει να κάνει μαζί του…

Η μήνυση δεν έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων;

Όμως αυτή τη φορά ο κ. διοικητής ήταν σιωπηλός… Ίσως γιατί και η νομοθεσία άλλαξε και η νέα διαταγή προς τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, στην οποία έχουμε αναφερθεί εκτενώς, περιορίζει κάπως στους «μάγκες». Πήρε το χαρτί με τα στοιχεία και τα σχετικά παράβολα και το έβαλε στο συρτάρι του για να φροντίσει για την υπόθεση. Χθες ο δράστης μετά από μερικές ώρες κράτησης αφέθηκε ελεύθερος επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Το www.zoosos.gr κάλεσε στο Α.Τ. Μεταμόρφωσης, αλλά ο αξιωματικός υπηρεσίας  είπε, ότι στο βιβλίο συμβάντων δεν είχε καταγραφεί το περιστατικό και η μήνυση!

Ενημερώθηκε γι’ αυτό την Κατερίνα, η οποία θα πάει ξανά αύριο στο Α.Τ. για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι ο δικηγόρος του δράστη χθες κάλεσε την Κατερίνα και της ζήτησε να αποσύρει την μήνυση χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την επέμβαση μπάι - πας, που έχει κάνει ο 75χρονος…

Αλήθεια από πότε η ασθένεια και τα γηρατειά είναι καλή δικαιολογία, για να αποφευχθεί η τιμωρία και η ποινή, αλλά δεν αποτελούν εμπόδιο για τον ίδιο τον δράστη, που κακοποιεί συστηματικά τα ζώα;

Τελικά υπάρχει καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων

Τελικά το πρωί της Παρασκευής η Κατερίνα πήγε στο Α.Τ. Μεταμόρφωσης και επιδεικνύοντας την ταυτότητα της είδε ότι η μήνυση είχε καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων.

Ο αστυνομικός της είπε, ότι δεν ήθελαν να ενημερώσουν τη δημοσιογράφο, που τους κάλεσε το προηγούμενο βράδυ, γι' αυτό και είπαν ότι δεν έχει καταγραφεί το συμβάν! Όταν τους ρώτησε γιατί το έκαναν αυτό, ενώ θα μπορούσαν απλά να αρνηθούν, να δώσουν πληροφορίες, εκείνος απάντησε, ότι δεν ήθελαν να δυσφημιστεί το τμήμα!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More