Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Έγκλημα σε βάρος ζώου στην Λευκάδα

Οι άγιες ημέρες του Πάσχα δεν στάθηκαν εμπόδιο στον άγνωστο ή στους αγνώστους να εγκληματίσουν σε βάρος ενός δύστυχου ζώου.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης κάτοικος της Απόλπαινας επικοινώνησε με το σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας και ενημέρωσε ότι έχει εντοπίσει ένα χτυπημένο σκύλο που βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση. Αμέσως στο σημείο έφτασε μέλος του σωματείου που διαπίστωσε ότι το ζώο είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Με την βοήθεια του εθελοντή το μέλος του σωματείου μετέφερε το άτυχο ζώο στον κτηνίατρο ο οποίος έδωσε τις πρώτες βοήθειες και έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Αυτή την στιγμή νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ζώο έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής με αποτέλεσμα να έχει χάσει τα δυο του μάτια και να έχει δεχτεί σκάγια σε όλο το κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος του κάτι που δείχνει πως όποιος ή όποιοι έκαναν αυτό το έγκλημα είναι στυγνοί δολοφόνοι.

Ο κτηνίατρος που περιέθαλψε το σκυλί και ο άνθρωπος που το εντόπισε κατέθεσαν στην αστυνομία Λευκάδας η οποία ειδοποίησε τον εισαγγελέα για το θλιβερό περιστατικό.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More