Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Η Καίτη Γαρμπή μιλά κατά της μαζικής σφαγής των αρνιών το Πάσχα


Με… «πυρά» για το έθιμο των ημερών ευχήθηκε η Καίτη Γαρμπή για το Πάσχα!

Γνωστή για τις ευαισθησίες της και την αγάπη της για τα ζώα, η δημοφιλής τραγουδίστρια δεν έκρυψε την απέχθειά της για το σφάξιμο του αρνιού: «άλλη μια Ανάσταση, άλλη μια Κυριακή του Πάσχα... άλλη μια φορά που στο όνομα και των δύο θα σφαγιαστούν εκατομμύρια αθώα πλάσματα... Αφού η θρησκεία μας είναι αγάπη και ευσπλαχνία, γιατί εμείς κάθε χρόνο τη βάφουμε με το αίμα αυτών των αθώων ψυχών; Και τόσος πόνος τόσο άδικο, τι σχέση μπορεί να έχει με την Ανάσταση του Χριστού;», διερωτήθηκε η Καίτη μέσω Facebook και Twitter.

«Δεν απαιτείται η θέα του αναβλύζοντος αίματος από τους λαιμούς των δυστυχισμένων ζώων για να συλλάβουμε το νόημα της θυσίας και της Ανάστασης. Ας κάνουμε κάτι αυτό το Πάσχα! Ας αντικαταστήσουμε αυτό το βάρβαρο έθιμο με κάτι άλλο, πιο πολιτισμένο, πιο φυτικό, προσαρμοσμένο στη σημερινή εποχή που όλοι τώρα πια ενημερωνόμαστε και ξέρουμε τι είναι καλό και σωστό, και για τη σωματική μας υγεία και για την πνευματική και για την ψυχική!», συνέχισε.

Κλείνοντας το μήνυμά της, η Καίτη ευχήθηκε στους φίλους της «Ανάσταση στις καρδιές μας και το μόνο κόκκινο -σαν αίμα- που θα υπάρχει πάνω στο πασχαλινό τραπέζι μας, να είναι τα "βαμμένα κόκκινα αυγά" μας. Καλό Πάσχα σε όλους»!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More