Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Προφυλάξτε τα ζωάκια σας το βράδυ της Ανάστασης

Πολλά ζώα χάνονται ακριβώς το Σάββατο της Ανάστασης, τρομαγμένα από τους δυνατούς ήχους! Μερικές συμβουλές πρόληψης,από το adespoto.gr, για να μην χάσετε το ζωάκι σας αυτές τις γιορτινές μέρες.

* Πριν την Ανάσταση βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι μέσα στο σπίτι και κατά προτίμηση σε ένα δωμάτιο. Το ίδιο και αν έχετε γάτα. Κλείστε τα παντζούρια και τα παράθυρα καλά για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους θορύβους που θα ακουστούν. Αν λείψετε από το σπίτι ώστε να είστε στην εκκλησία, φροντίστε από πριν να έχετε βάλει το ζώο στο σπίτι και να είναι ήρεμο, ταϊσμένο και με ό,τι χρειάζεται.

*Μην αφήνετε το σκυλάκι σας στον κήπο ή σε μπαλκόνι, ακόμα και αν έχετε ειδικό χώρο (κλουβί) ή αν το έχετε δεμένο. Πολλά σκυλιά πάνω στον πανικό τους σκάβουν τρύπες, σπάνε την αλυσίδα και γενικώς το σκάνε με κάθε τρόπο, ενώ παράλληλα υπάρχει και ο κίνδυνος αυτο-τραυματισμού ή και πνιγμού.

*Βεβαιωθείτε ότι το ζώο σας έχει πάνω του ταυτότητα και όχι φθαρμένη, όπου αναγράφονται καθαρά τα τηλέφωνά σας.

*Σε καμία περίπτωση μην παίρνετε το ζώο σας μαζί στην εκκλησία/στο προαύλιο.

*Αν είστε σε χωριό ή κάποιο τόπο διακοπών όπου δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού του ζώου φροντίστε να μείνει ένα άτομο στο σπίτι μαζί με το ζώο. Ο πιο πρόθυμος και ο πιο κατάλληλος φυσικά πρέπει να είστε εσείς. Απαιτούν θυσίες τα ζωάκια μας.

*Μετά την Ανάσταση, επιστρέψετε άμεσα σπίτι για να ελέγξετε ότι όλα είναι καλά και αν έχετε κανονίσει να πάτε κάπου απλά αφήστε τα ζώα στο δωμάτιο να ηρεμήσουν. Να τα βγάλετε πλέον από το σπίτι την Κυριακή!
Πηγή www.adespoto.gr

Επιπλέον συμβουλές 
Επειδή πολλές φορές τα βεγγαλικά αρχίζουν να πέφτουν από σήμερα (Μ. Παρασκευή), όσοι έχον σκυλάκια που φοβούνται, ας κλείσουν τα πατζούρια (τζάμια και ρολλά) του σπιτιού όταν νυχτώσει, ας βάλουν χαμηλή, ήρεμη μουσική, και να χαϊδεύουν το σκυλάκι τους, αν μπορούν, για να το ηρεμήσουν όσο είναι δυνατόν! Αν ο σκύλος κρυφτεί, αφήστε τον εκεί που είναι... μην προσπαθήσετε να τον απομακρύνετε από το σημείο, που κατά αυτόν είναι ασφαλές! Μην δείχνετε οι ίδιοι τρομαγμένοι και αγχωμένοι, γιατί κάνει το σκυλί χειρότερα!!! Ηρεμία και σταθερότητα στις κινήσεις είναι απαραίτητη!!!! Καθίστε στον καναπέ, ή κάτω μαζί του και κάντε του μασάζ, όση ώρα διαρκούν οι κρότοι.
Σε καμία περίπτωση μην δένετε τα σκυλιά σας!!!! Είναι προτιμότερο να τα απομονώσετε σε ένα δωμάτιο, παρά να τα δέσετε στον κήπο, αν φοβάστε ότι θα φύγουν. Έχουν προκύψει πολλά περιστατικά απαγχονισμών σκύλων τις ημέρες του Πάσχα, μιας και τα ζώα στην προσπάθεια τους να φύγουν, πηδούν από φράχτες, τοίχους ή ταράτσες, όπως είναι δεμένα, και πνίγονται! Προσοχή βέβαια σε πόρτες και παράθυρα, μην στον τρόμο του το σκυλάκι σας φύγει!!!
Εύχομαι αυτό το Πάσχα να μην υπάρξει ούτε ένα δυσάρεστο περιστατικό.

Δήμητρα Ποντικάκη
Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων.
πηγή facebook

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More