Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Υιοθετούσαν ζώα και τα εξαφάνιζαν - Αναλαμβάνει Εισαγγελέας

 Τις καταγγελίες για υιοθεσίες και εξαφάνιση των υιοθετημένων ζώων, έλαβε το σωματείο Αδεσποτολόγιο, και αφορούν δύο ανθρώπους που συστηματικά, υιοθετούσαν, ο ένας μόνο βέλγικα λυκόσκυλα, και ο άλλος μόνο γάτες! 

 Ο κύριος Γ.Α. συγκεκριμένα, έχει υιοθετήσει από τις 25 Σεπτεμβρίου 2011 μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2012 13 γάτες, με συμβόλαιο υιοθεσίας από διαφορετικά σωματεία, και σε ελέγχους που του έγιναν, υποστήριξε ότι τα έχει δώσει σε φίλους του για υιοθεσία! 

Αυτές όμως είναι μόνο οι γνωστές υποθέσεις από σωματεία που έχουν συμβόλαια υιοθεσίας τους! Κανείς δεν γνωρίζει την προηγούμενη δράση του από εθελοντές που δεν έδιναν τα ζώα με συμβόλαια κάποιου σωματείου! 

 Ο δεύτερος κύριος Γ. με κιν. 697575***** υιοθετούσε μόνο κουτάβια βέλγικα ποιμενικά. 
Συγκεκριμένα, ο κύριος Γ. επικοινώνησε με τις κυρίες Τ.Μ. και Ι.Κ. για μία αγγελία που είχαν δημοσιεύσει με τρία κουτάβια βέλγικα και τελικά συμφώνησαν για την υιοθεσία τους! Ο κύριος όμως έδωσε ψευδή στοιχεία διεύθυνσης, και δεν μπόρεσαν ποτέ να ελέγξουν την εξέλιξη! Οι ίδιες κυρίες, για να του τραβήξουν το ενδιαφέρον ώστε να τον συναντήσουν ξανά, σκέφτηκαν να βάλουν μία αγγελία ψευδή, πάλι με βέλγικα ποιμενικά, και όντως ο κύριος Γ. ανταποκρίθηκε άμεσα! Συναντήθηκαν για την υποτιθέμενη υιοθεσία, και όταν αυτός αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για τις ίδιες κυρίες, έσπρωξε και έριξε κάτω την κα Κ. με αποτέλεσμα να της σπάσει το χέρι και έφυγε με αυτοκίνητο του οποίου την πινακίδα κατάφεραν να καταγράψουν. 

 Και οι δύο υποθέσεις παραπέμφθηκαν σε Εισαγγελέα, μετά από προτροπή του σωματείου, να καταγγείλουν τα περιστατικά οι εμπλεκόμενοι! 

 Παρακαλούμε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις υιοθεσίες σας, και ελέγχεται και επανελέγχεται αυτούς που υιοθετούν!!!Ο νόμος πια επιβάλλει και την υιοθεσία μέσω microchip και συμβολαίου υιοθεσίας! Μην αγνοείτε τις διαδικασίες, και μην τις παρακάμπτεται!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More