Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Πάρτι για τα αδέσποτα από «Τα φαντάσματα του Ασπρόπυργου»

Οταν πριν από περίπου έναν μήνα κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες των αδέσποτων που ζουν στην περιοχή του Ασπρόπυργου από μια φιλόζωη κυρία, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. 
Ο Ασπρόπυργος είναι μια ξεχασμένη από τους πάντες περιοχή. Με σκουπίδια, μολυσμένη ατμόσφαιρα και αδέσποτα-φαντάσματα, που περιφέρονται σκελετωμένα ως σκιά του εαυτού τους. 
Φωτογραφίες-σοκ με ζώα άρρωστα, κομματιασμένα, παρατημένα στο έλεος του Θεού. Η περιοχή είναι γεμάτη από κουτάβια, δυστυχισμένα γέρικα που αργοπεθαίνουν και πιτ μπουλ που πετάγονται εκεί έπειτα από παράνομες κυνομαχίες, αλλά και πολλά ζώα κακοποιημένα από τους αθίγγανους. Ζώα που δεν τα χρειάζονται πια. Ζώα με βγαλμένα μάτια, κομμένα αφτιά γεμάτα πληγές. 

Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ομάδα «Τα φαντάσματα του Ασπρόπυργου», μια ομάδα νέων κυρίως ανθρώπων οι οποίοι αποφάσισαν να πουν ότι σε αυτή τη χώρα δεν πάει άλλο. Και ξεκίνησαν να κάνουν τη δουλειά που έπρεπε να κάνει το κράτος. Χωρίς χρήματα, κόβοντας ένα ποτό ή έναν καφέ, κάθε Σάββατο πηγαίνουν στον Ασπρόπυργο και μεταφέρουν άρρωστα ζώα σε κτηνιατρεία και κλινικές. 
Πληρώνουν τα έξοδα νοσηλείας και πηγαίνουν συνέχεια και τα επισκέπτονται. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, προσπαθούν με αγγελίες να τα δώσουν για υιοθεσία. Τα ζώα καταγράφονται και όσα δεν υιοθετούνται επανατοποθετούνται στο μέρος όπου ζούσαν πριν, υγιή αυτή τη φορά, δίχως να ουρλιάζουν από τους πόνους. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα η ομάδα μεγάλωσε. Ανθρωποι κάθε ηλικίας μπήκαν στα «Φαντάσματα» και ένωσαν τις δυνάμεις τους. Γιατί, όπως λέει και η ομάδα, ο Ασπρόπυργος είναι η αρχή. 

Το βράδυ του Σαββάτου, 21 Απριλίου η ομάδα κάνει το πρώτο της πάρτι στο bar «Moments», Θεσσαλονίκης 5, στην κεντρική πλατεία του Γέρακα και καλεί όλους όσοι αγαπούν τα ζώα να έρθουν και να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 10 ευρώ. 
Οσοι πάλι θέλετε κάντε ένα κλικ και μπείτε στη σελίδα «Τα φαντάσματα του Ασπρόπυργου» στο Facebook. Διαβάστε για τη δράση τους και δείτε τα μικρά θαύματα που έχουν μέχρι τώρα καταφέρει. Και γιατί όχι να πάτε και μαζί τους ένα Σάββατο στις δύσκολες εξορμήσεις στον Ασπρόπυργο.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More