Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Διάσωση μικρής γατούλας από φρεάτιο 20 μέτρων!

Την Τρίτη, 22 Μαίου 2012, εθελόντριά μας δέχθηκε ένα τηλεφώνημα για ένα γατάκι που είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο του Μετρό, έξω από το κατάστημα Γιαννόπουλος-Αγγελόπουλος στη Λεωφ. Βουλιαγμένης. 
Έτρεξε αμέσως και είδε το γατάκι ακίνητο στο βάθος του φρεατίου. Το φρεάτιο είχε βάθος 20 μέτρα και καμία πρόσβαση.
Κατάλαβε ότι το γατάκι ήταν πεθαμένο. Για να βεβαιωθεί, ξαναπήγε το απόγευμα και είδε το γατάκι στην ίδια θέση ακίνητο. Πέρασε άλλη μια μέρα αλλά μια φωνή μέσα της της έλεγε να ξαναπάει. Πράγματι, πήγε χθες το απόγευμα, κοίταξε μέσα στο φρεάτιο και το γατάκι έλειπε! Νιαούρισε διστακτικά από πάνω και ως εκ θαύματος ένα νιαούρισμα της απάντησε. 
Αμέσως έσπευσε κι άλλη εθελόντρια και μαζί τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική. Άμεσα έστειλαν όχημα που όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι γιατί το φρεάτιο ήταν πολύ βαθύ. Όμως ειδοποίησαν την εταιρία «Αττικό Μετρό», η οποία κατέβασε άτομο δικό της από τον Χολαργό για να βοηθήσει την κατάσταση. Μαζί με έναν πυροσβέστη, μπήκαν μέσα στις σήραγγες του Μετρό, έφθασαν στο φρεάτιο εσωτερικά και παρέδωσαν μετά από λίγη ώρα στις εθελοντριές μας το γατάκι σώο και αβλαβές. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό Δάφνης καθώς και την «Αττικό Μετρό» για την άμεση παρέμβασή τους και για το ήθος τους! Μέσα σε μια διαλυμένη Ελλάδα που καταρρέει, τελικά υπάρχουν άνθρωποι!
Το γατάκι τώρα, που είναι απίστευτο πώς έζησε μετά από αυτή την περιπέτειά, αναρρώνει στο σπίτι της εθελόντριάς μας και ψάχνει οικογένεια να το υιοθετήσει ή έστω να το φιλοξενήσει. Είναι θηλυκό, πανέμορφο, περίπου 50 ημερών. Έφαγε, κοιμήθηκε και έκανε την ανάγκη του. Έχει μόνο λίγο αιματάκι στη μύτη. Παρακαλούμε θερμά για φιλοξενία γιατί πρέπει να μείνει μόνο του για λίγο διάστημα μέχρι να αναρρώσει. Βοηθήστε μας για να το βοηθήσουμε. Τηλ 6976131680

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More