Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Κρήτη: Δηλητηρίασαν περισσότερους από 30 σκύλους ΜΕΣΑ στο καταφύγιο της Κάινας.

H κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα Χανιά. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε δηλητηριάσεις αδέσποτων στους δρόμους,στις γειτονιές και στις πλατείες.
Τώρα το στόχαστρο ήταν το ιδιωτικό καταφύγιο της Κάινας στο δήμο Βάμου. Η Λίντα Λούκας, που διατηρεί το καταφύγιο πήγε το πρωί να ταίσει τα ζώα και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις φρικιαστικές εικόνες. 
Τα ζώα που με τόση αυτοθυσία φροντίζει τόσα χρόνια, νεκρά μπροστά της και αυτή ανήμπορη να κάνει κάτι. Σε κατάσταση πανικού, ειδοποίησε έναν κτηνίατρο, ο οποίος της απάντησε ότι δε μπορεί να πάει στο καταφύγιο. Μέχρι να έρθει βοήθεια προσπαθούσε να σώσει όσα περισσότερα ζώα μπορούσε. 
Αρκετοί κατά διαστήματα έχουν εκφράσει -αλίμονο- τις αντιρρήσεις τους για την ύπαρξη του καταφυγίου, ενώ δεν έλειψαν και οι έντονοι διαπληκτισμοί με κτηνοτρόφους της περιοχής. Και ενώ από τη μια αμφισβητούν τη νομιμότητά του, από την άλλη κάθε βράδυ, αφήνουν κούτες με κουτάβια στην είσοδο του καταφυγίου.
Η οικονομική ενίσχυση προέρχεται μόνο από φιλόζωους του εσωτερικού και κυρίως του εξωτερικού. Και ενώ υιοθετούνται συνεχώς ζώα,ο αριθμός τους παραμένει αμείωτος. 
To θέαμα που αντικρύσαμε είναι απερίγραπτο. Η ένταση των συναισθημάτων επίσης. Τα βίντεο περιγράφουν όλα αυτά που δεν μπορούν οι λέξεις. 
 Προσοχή!!! Είναι σοκαριστικό!!!!


πηγή http://www.animalscare.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More