Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κυπαρίσσι Λακωνίας: Συστηματική εξόντωση των γατών.

Εδώ και χρόνια, πολλοί παραθεριστές του χωριού και κυρίως, της συνοικίας Παραλία στο Κυπαρίσσι Λακωνίας – όπως καταγγέλλει ο αναγνώστης του www.zoosos.gr Ντίνος Μήτσης – διαπιστώνουν κάθε καλοκαίρι, ότι τα τετράποδα, που είχαν αφήσει πίσω τους πέρυσι έχουν εξαφανιστεί. 
Ο κ. Μήτσης τονίζει, γι’ αυτό το διαρκές έγκλημα αλλά και για τη σιωπή των ντόπιων, που είναι επί της ουσίας συνενοχή, ότι: 
«Πού και πού οι τουρίστες της περιοχής βλέπουν να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους λίγες γάτες - μανάδες με τα μικρά τους, πολλά από τα οποία όμως “μυστηριωδώς” στη συνέχεια εξαφανίζονται. 
Άλλα καταφέρνουν, να επιζήσουν, και να μεγαλώσουν λιγάκι, αλλά το επόμενο καλοκαίρι τα περισσότερα δεν υπάρχουν. 
Ντόπιοι, που γνωρίζουν καλά το πρόβλημα, αλλά θέλουν, να κρατήσουν την ανωνυμία τους, κάνουν ανεπιφύλακτα λόγο για συστηματική εξολόθρευση των τετράποδων κάθε χειμώνα
Ελάχιστα άτομα, κάτοικοι κυρίως της Παραλίας, δηλητηριάζουν τις γατούλες πιστεύοντας, ότι έτσι “καθαρίζουν” το χωριό, τις ταβέρνες και τα κέντρα αναψυχής, για να υποδεχθούν “παστρικότεροι” τους θερινούς επισκέπτες! 
Τα λίγα διεστραμμένα αυτά άτομα θεωρούν ομοίους τους, δηλαδή βαρβάρους, τους παραθεριστές, που αφήνουν εδώ τα χρήματά τους, και δεν βλέπουν τη δυσφήμιση και το κακό, που προκαλούν στα ζώα και στο όμορφο Κυπαρίσσι. 
Αρκετές γατούλες, για να ξεφύγουν από το μίσος των ντόπιων – όπως λένε εκείνοι, που γνωρίζουν – καταφεύγουν στο δάσος, που περιβάλλει την περιοχή. Αλλά δεν αποφεύγουν το τραγικό τέλος, όταν πλησιάζοντας το χωριό αντί για τροφή, βρίσκουν τα δηλητηριασμένα δολώματα. 
Το εντυπωσιακό, πάντως, είναι η προκλητική απραξία των αρχών (αστυνομικών και δημοτικών) απέναντι στις εγκληματικές αυτές πράξεις, οι οποίες διώκονται ποινικά με τον νόμο 4039/2012». 

πηγή www.zoosos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More