Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Τέλος οι ταυρομαχίες στη Μπογκοτά!

Ο Γκουστάβο Πέτρο, δήμαρχος της Μπογκοτά, ανακοίνωσε το τέλος των ταυρομαχιών στην πρωτεύουσα της Κολομβίας. 

Ο Γκ. Πετρο υποσχέθηκε ότι η αρένα θα χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με το δήμαρχο
 "Η Αρένα ΣανταΜαρία θα γίνει μέρος του εκπαιδευτικού συστήματος της περιφέρειας, όπου οι καλύτεροι ποιητές και συγγραφείς θα συναντούνται καθημερινά με μαθητές των δημόσιων σχολείων μας για να διδάξουν μαθήματα λογοτεχνίας"

Αυτή είναι μια σημαντική επιτυχία του κινήματος κατά των ταυρομαχιών. 

Ο CAS International είχε στείλει πρόσφατα επιστολή στο δήμαρχο της Μπογκοτά, υπογεγραμμένη απο μακρά λίστα οργανώσεων κατά των ταυρομαχιών παγκοσμίως, με την αίτηση να τερματιστούν οι ταυρομαχίες στη Μπογκοτά. Επιπροσθέτως η αδελφή οργάνωση της Κολομβίας προώθησε σημαντικά την ιδέα ότι οι ταυρομαχίες δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Σύμφωνα με τον  Γκ. Πέτρο  δεν υπάρχει διάλογος με την βιομηχανία των ταυρομαχιών επι του παρόντος. Αλλά ο δήμαρχος κράτησε την εκδοχή να διοργανωθούν αναίμακτες ταυρομαχίες. 
Συχνά οι μη αιματηρές ταυρομαχίες χαρακτηρίζονται ως λιγότερο σκληρές, κάτι που δεν είναι αληθές. Ο ταύρος δεν θανατώνεται μπροστά στο κοινό, αλλά ώρες οι μέρες μετά την ταυρομαχία. Στην αρένα υφίσταται κακομεταχείριση του ταύρου και υποφέρει ανάλογα.Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More