Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η αυτοθυσία μιας γατομανούλας

Η αυτοθυσία μιας γατομανούλας

Μια από της πιο αξιοθαύμαστες ιστορίες κουράγιου έρχεται απο το Μπρούλιν το 1996. Στις 29 Μαιου εκείνης της χρονιάς, οι εγκατελειμένες εγκαταστάσεις πώλησεις αυτοκινήτων επιασαν φωτιά. 
Πυροσβεστικά έσπευσαν αμέσως και τη στιγμή που η φωτιά είχε σχεδόν σβηστεί, ο πυροσβέστης David Gianelli άκουσε σιγανό νιαούρισμα να έρχεται κοντα απο το κατεστραμένο κτήριο. 

Στο σημείο βρέθηκαν δύο μικρά γατάκια τεσσάρων βδομάδων και τρεία ακόμα απέναντι απο το δρόμο. Η μητέρα τους που έιχε υποστεί σοβαρά εγκάυματα βρισκόταν ξαπλωμένη δίπλα.

Είχε σώσει τα μικρά της απο το φλεγόμενο κτήριο και εφόσον μπορούσε να μεταφέρει μόνο ένα γατάκι τη φορά, πρέπει να έκανε πέντε διαφορετικά ταξίδια μέσα στον πυκνό αποπνικτικό καπνο και στην αφόρητη ζέστη ώστε να τα σώσει. 

Συγκεντρώνοντας τα γατάκια σε ένα κουτί ο Gianelli παρατήρησε πως παρότι τα μάτιας της ήταν πρησμένα και κλειστά, η μητέρα γατα μετρούσε τα μικρά της ακουμπώντας το καθένα με τη μύτη της, ώστε να σιγουρευτεί ότι όλα ήταν εκεί πριν καταρρεύσει αναίσθητη.

Η γατο – οικογένεια μεταφέρθηκε στο North Shore Animal League του Port Washington, Long Island σε κτηνιατρική κλινική. Δέκα χρόνια πριν ο Gianelli είχε μεταφέρει έκει ένα σκυλί με σοβαρά εγκαύματα του οποίου η υγεία αποκαταστάθηκε, έτσι γνώριζει ότι ήταν το καλύτερο μέρος να τα μεταφέρει. 

Τους προσφέρθηκε κτηνιατρική βοήθεια για τα εγκάυματα και την εισπνοή καπνού. Εκτός απο τα πρησμένα μάτια ή μητέρα γάτα είχε σοβαρά εγκαύματα στα αφτάκια της, τα πατουσάκια της και η γούνα της είχε καει. 

Το όνομα Scarlett της δόθηκε για την αυτοθυσία της για την οικογένεια της καθώς και για τα κόκκινα σημεία του δέρματος που φαίνονταν απο το το καμένο της τρίχωμα.

Σταδιακά αποκαταστάθηκε η όραση της αν και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση για τα βλέφαρα της. Ενα απο τα γατάκια ( ο Toasty) δυστυχώς αρρώστησε και λόγω της επιβαρυμένης του κατάστασης δεν τα κατάφερε, τα άλλα τέσσερα ανέκαμψαν και τρεις μήνες μετά ήταν έτοιμα για υιοθεσία 

Χιλιάδες προσεφέρθησαν για υιοθεσία απο όλο τον κόσμο αφού η ιστορία έγινε γνωστή 

Το North Shore Animal Shelter θέσπισε ένα βραβείο που αποδίδεται σε ζώα που εμπλέκονται σε πράξεις που σώζουν ανθρώπους ή και άλλα ζώα, ονομάζεται Scarlett Award for Animal Heroism
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More