Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Χανιά: Τους απείλησε επειδή πήγαν να σώσουν τα σκυλιά

Τις απειλές του νεαρού άνδρα στον οποίο ανήκουν δύο εξαθλιωμένα σκυλιά δέχτηκαν σήμερα το πρωί δύο μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», τα οποία έσπευσαν να σώσουν τα δύστυχα και εξαθλιωμένα ζώα, που εκείνος είχε καθηλώσει στη μέση του πουθενά, χωρίς τίποτα να τα προστατεύει. 

Στον συγκεκριμένο σύλλογο πριν από μερικές μέρες έγινε επώνυμη καταγγελία από τουρίστα από την Αυστρία, ο οποίος τους έδωσε οδηγίες για να εντοπίσουν τα ζώα στον νομό Χανίων και μάλιστα τους έστειλε και φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει πόσο απόλυτα εκτεθειμένα είναι αυτά τα πλάσματα, στα χέρια του αγροίκου, που τα αντιμετωπίζει ως τσιμεντόλιθους. 

Ο Φ.Σ.Χ. τονίζει αναφορικά με το συμβάν ότι: 
«Πριν λίγες μέρες δεχτήκαμε επώνυμη καταγγελία από αυστριακό τουρίστα ότι σε απομακρυσμένη και ακατοίκητη περιοχή υπάρχουν αλυσοδεμένα δύο σκυλιά - το ένα απέναντι από το άλλο - που δεν είναι ούτε καν βαρελόσκυλα, αφού δεν έχουν απολύτως κανένα κατάλυμα. 

Η καταγγελία συνοδευόταν από φωτογραφικό υλικό και χάρτη της περιοχής. 

Σήμερα το πρωί δύο μέλη του συλλόγου μας μεταβήκαμε στην περιοχή την οποία - παρά τις οδηγίες του αυστριακού τουρίστα - εντοπίσαμε με δυσκολία.

Tα δύο ζώα ήταν λίγο φοβικά αλλά καθόλου επιθετικά. Το ένα ήταν ένα Κανίς - Γκριφόν και το άλλο ημίαιμο Κόλευ, δεμένο πάνω σε γκρεμό. 

Τα ζώα ήταν αλυσοδεμένα με τέτοιο τρόπο που δεν υπήρχε περίπτωση να τα λύνουν ποτέ. Γύρω τους υπήρχαν υπολείμματα τροφής που δεν ήταν τίποτα άλλο από ωμά εντόσθια ζώων και δε νερό που είχε το ένα ήταν κατάμαυρο, ενώ το άλλο δεν είχε ούτε αυτό.

Προσπαθώντας να τα χαϊδέψουμε εντοπίσαμε ότι το Κανίς - Γκριφόν είχε δερματικά προβλήματα. Αποφασίσαμε να τα μεταφέρουμε στον εφημερεύοντα κτηνίατρο για θεραπεία, αφού βάσει του νόμου τα θεωρήσαμε αδέσποτα. 

 Στην επιστροφή και λίγα χιλιόμετρα παρακάτω είδαμε ένα αγροτικό αυτοκίνητο που μας είχε κλείσει το δρόμο, ενώ ένα γενειοφόρος νέος άντρας ερχόταν απειλητικά προς το μέρος μας ουρλιάζοντας να αφήσουμε τους σκύλους. Πολύ ήρεμα τον ρωτήσαμε αν είναι ο ιδιοκτήτης των ζώων και ότι τα μεταφέραμε στον κτηνίατρο. 

Αντί για απάντηση πήγε στο αυτοκίνητό του και έβγαλε μια μεγάλη μαγκούρα την οποία ύψωσε απειλητικά προς το μέρος μας συνεχίζοντας να εξαπολύει βρισιές και απειλές κατά της ζωής μας. Να σημειώσουμε ότι τα ζώα μόλις τον είδαν τρομοκρατήθηκαν, κατέβασαν τις ουρές τους και κόλλησαν το ένα δίπλα στο άλλο. 

Κάποια στιγμή άνοιξε την πίσω πόρτα του αυτοκινήτου φωνάζοντας στα ζώα να βγουν έξω. Βλέποντας το φόβο και την απροθυμία τους, εκνευρίστηκε ακόμη περισσότερο και τα έσυρε έξω με υπερβολική βία, πετώντας τα κυριολεκτικά έξω από το αυτοκίνητο πάνω στο δρόμο, ενώ ούρλιαζε λέγοντας ότι του φυλάνε τα αμπέλια, γεγονός άξιο απορίας αφού σε αυτή τη δύσβατη περιοχή και στο σημείο που ήταν αλυσοδεμένα τα ζώα δεν εντοπίσαμε κάτι τέτοιο. 

Οι απειλές συνεχίστηκαν αρκετή ώρα κατά την οποία δεν μετακινούσε το αυτοκίνητό του για να μπορέσουμε να φύγουμε. Ο σύλλογός μας θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες».

Πηγή www.zoosos.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More